Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για Γαμβρίλη, Αντωνόπουλο, Καλογρίτσα! Στο φως το «πάρτι» της Attica Bank...


Από το "PRESS-GR"
Κόλαφος για την Attica Bank και τις πρακτικές της διοίκησης των Γιάννη Γαμβρίλη και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας της να διερευνήσει «την... τέλεση ενδεχομένως αξιόποινων πράξεων». 
Η μηνυτήρια αναφορά που αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής, με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2016, περιγράφει το «πάρτι» που είχε στηθεί με την Τράπεζα των Μηχανικών.
Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους, με μηδενική ή μερική εξασφάλιση, έκδοση μακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων για την εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων χορηγήσεων που είχαν δοθεί για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση «ημετέρων» για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος της τράπεζας.
Μόνο οι εταιρείες Καλογρίτσα πήραν 39 δάνεια το 2015, ενώ αναφορά γίνεται και στα αδικαιολόγητα χαμηλά επιτόκια, κάτω του κόστους, με τα οποία η Attica Bank δάνειζε την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: