Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

NEA πρόκληση των Τούρκων! Φουσκωτά με κομάντο στα Ιμια...


Aπό το "PRESS-GR"
“Επετειακή πρόκληση” των Τούρκων στα Ίμια. Νωρίς το πρωί δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντο, συνοδευόμενα από μια τουρκική πυραυλάκατο, έκαναν “αναπαράσταση” της κρίσης του 1996.
Με ταχύτητα, τα δύο φουσκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια. Μαζί με τη...
πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν . Στη περιοχή βρισκόταν κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού.
Αξιωματικοί του ελληνικού ΓΕΕΘΑ θεωρούν ιδιαίτερα σοβαρό το περιστατικό, με την κανονιοφόρο "Κραταιός" να δίνει άμεση απάντηση, ζητώντας από το πολεμικό πλοίο της Τουρκίας να εγκαταλείψει την περιοχή. "Απαντάμε με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία" ανέφεραν χαρακτηριστικά αξιωματικοί του ΓΕΕΘΑ.

Την είδηση ότι στην πυραυλάκατο βρισκόταν ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, μετέδωσε τόσο το CNN TURK, όσο και η Ηurriyet κάτι που δεν επιβεβαιώνουν οι ελληνικές αρχές.Ωστόσο, το τουρκικό ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από την περιοχή.

Συνολικά πάνω από 19 εικόνες "κοσμούν" την νέα αυτή τουρκική πρόκληση, η οποία συνδέεται άμεσα και με την απόφαση για την μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: