Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΡΙΑ... Καταγγέλλει το Ισραήλ για πυραυλική επίθεση σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Δαμασκό

Ισραηλινά άρματα στα κατεχόμενα υψώματα του Γκολάν (φωτό ΑΡ) 
Ισραηλινά άρματα στα κατεχόμενα υψώματα του Γκολάν (φωτό ΑΡ) 
Από "902"
Με αντίποινα προειδοποίησαν σήμερα Σύροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι το Ισραήλ θεωρώντας το υπεύθυνο για την πυραυλική επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, τις...
πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μέτζε, που απέχει λιγότερο από οκτώ χλμ. νοτιοδυτικά από το κέντρο της Δαμασκού.
Το αρχηγείο του συριακού στρατού χαρακτήρισε την πυραυλική επίθεση, από την οποία σημειώθηκαν ισχυρότατες εκρήξεις, «κραυγαλέα» επίθεση και κατάφωρη παραβίαση των συριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων, ενώ η συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, μετέδωσε ότι αρκετοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από περιοχή του Βόρειου Ισραήλ κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας και ότι προσέκρουσαν στο έδαφος στο συγκρότημα του αεροδρομίου, όπου υπάρχει σημαντική βάση του ειδικού σώματος της Δημοκρατικής Φρουράς.
Από τις εκρήξεις δεν φαίνεται να προκλήθηκαν θύματα, αλλά υλικές ζημιές από πυρκαγιά. Το συγκεκριμένο συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο χρησιμοποιούνταν ως βάση εκτόξευσης πυραύλων εναντίον των αντικαθεστωτικών και τζιχαντιστών σε περιοχές που ελέγχουν στα προάστια της Δαμασκού.
Το ίδιο στρατιωτικό αεροδρόμιο είχε ξαναγίνει στόχος επίθεσης των Ισραηλινών πριν περίπου ενάμιση μήνα με πυραύλους που εκτόξευσαν από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη αλλά και το 2013. Τότε, όπως και σήμερα, οι ισραηλινές αρχές απέφυγαν να αναλάβουν ή να αποποιηθούν την ευθύνη.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: