Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει από ελληνικά χέρια

Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
ΚΥΠΡΙΑΚΟ;
"Η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει από ελληνικά χέρια"

εφημερίδα "Σημερινή"
Αν η πολυετής ανάμειξή του στην πολιτική έχει ως μόνη κατάληξη τη διαπίστωση ότι η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει από την κατοχή, τότε ο Νίκος Αναστασιάδης, είτε είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως, είτε γνωρίζει τα γεγονότα, αλλά τα διαστρεβλώνει για να στηρίξει την καταστροφική για το κυπριακό κράτος πολιτική του.
Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο...
βράχος απέναντι στην κατοχή. Η Κυπριακή Δημοκρατία άντεξε σε ένα τουρκικό πραξικόπημα (1963), άντεξε σε ένα χουντικό πραξικόπημα, άντεξε σε μία βάρβαρη εισβολή, άντεξε σε μία διεθνή συνωμοσία με συμμετοχή Κυπρίων πολιτικών και κομμάτων για την κατάλυσή της (σχέδιο Ανάν), άντεξε σε απειλές, υπονομεύσεις και θα αντέχει και θα επιβιώνει για πάντα.
Η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει μόνο, εάν βρεθούν ελληνικά χέρια να υπογράψουν τη διάλυσή της. Κινδυνεύει από όσους αποδέχθηκαν το σχέδιο Ανάν για διάλυσή της, όσους την υπονόμευσαν με διεθνείς καταγγελίες εναντίον της, από όσους απεργάζονται σήμερα λύση η οποία την καταργεί.
Η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει από χέρια ελληνικά, από χειρισμούς και αυτοδικαιώσεις κομμάτων και πολιτικών. Κινδυνεύει από τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος βαρύνεται με το στίγμα της αποδοχής της διάλυσής της μέσω του σχεδίου Ανάν. Κινδυνεύει από τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος την κατήγγειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Κινδυνεύει από τον Νίκο Αναστασιάδη και τις ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ που προκειμένου να αυτοδικαιωθούν και να απαλλαγούν από στίγματα, ή να δικαιώσουν καταστροφικές φιλοσοφίες των κομμάτων τους έχουν αποδυθεί σε απεγνωσμένη προσπάθεια με στόχο: Να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία χάριν μίας λύσης τουρκικών προδιαγραφών, η οποία θα καταρρεύσει από τις πρώτες ημέρες και θα αφήσει τον κυπριακό λαό χωρίς κράτος και χωρίς στήριγμα.
Η Τουρκία σε συνεργασία με τους δυτικούς φίλους της προέβη σε συνεχείς βίαιες προσπάθειες διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επέτυχε να θέσει υπό την κυριαρχία της κυπριακό έδαφος. Επέτυχε να δημιουργήσει ένα παράνομο μόρφωμα στα κατεχόμενα εδάφη. Αλλά απέτυχε να διαλύσει το κυπριακό κράτος. Μετά τις συνεχείς αποτυχίες της και αφού το κυπριακό κράτος αποδείχθηκε βράχος στα επεκτατικά της σχέδια, αποφάσισε να επενδύσει σε πολιτικά μέσα και σε ελληνοκύπριους πολιτικούς και κόμματα.
Αυτή η επένδυση φαίνεται σήμερα να αποδίδει. Οι σημερινοί κυβερνώντες και το ΑΚΕΛ, αναβάθμισαν εθελουσίως και ενσυνειδήτως το ψευδοκράτος, ο Πρόεδρος αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία «Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία την οποία πρέπει να ξεχάσουμε», οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, δηλώνουν πως δεν θα δεχθούν ποτέ κράτος μισό ελληνικό -δηλαδή την Κυπριακή Δημοκρατία- και πάνω απ' όλα συμμετέχουν σε μία κοινή πορεία με στόχο τη νομιμοποίηση του ψευδοκράτους και τη μετεξέλιξή του σε «τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος», με εξουσίες χωριστού κράτους και με μία χαλαρή σύνδεση με την κεντρική κυβέρνηση.
Η Κυπριακή Δημοκρατία διαλύεται και στην πραγματικότητα και στην ουσία μετατρέπεται σε συνομοσπονδία κάτω από μία κατ' επίφαση ομοσπονδία.
Η Κυπριακή Δημοκρατία άντεξε Αρμαγεδδώνες. Απέτυχαν να την διαλύσουν Τουρκία, ελληνική χούντα, δύο πραξικοπήματα, μία εισβολή, αγγλοαμερικανικές συνωμοσίες. Σήμερα κινδυνεύει από τους διαχειριζομένους την τύχη της και από όσους ενώ έδωσαν όρκο να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της, ετοιμάζονται να την διαλύσουν και να καταστήσουν την Τουρκία νόμιμο επικυρίαρχο.
Αυτή είναι η αλήθεια και τα άλλα όλα είναι προπετάσματα καπνού, πίσω από τα οποία προσπαθούν να αποκρύψουν τους πραγματικούς στόχους τους οι σημερινοί ηγέτες...
"Σημερινή", 21.01.17
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι γνωστωτατο οτι τα ισχυρα καστρα παιρνοντε παντα απο μεσα. Παντοτε υπαρχουν δοσιλογοι που θα κανουν την προδοσια απο τα μεσα. Χιλιαδες παραδειγματα στην ιστορια. Απο Εφιαλτες και Κερκοπορτες μεχρι Γουσηδες και Γκορματσωφ στην ΕΣΣΔ. Τα δοσιλογα τομαρια στην Κυπρο ακουνε στο ονομα Κληριδης, παλιοτερα, ΑΚΕΛ , τον κακο τους τον καιρο τα τομαρια που το παιζουνε και Αριστεροι οπως τα κοινωνικα περιττωματα στην Ελλαδα που ακουνε στο ονομα ΣΥΡΙΖΑ και Τσιπρας, και ο συγχρονος Εφιαλτης Κυπριος Γκορμπατσωφ το σιχαμερο αυτο ΤΟΜΑΡΙ και Γερμανοτσολια Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ που ειναι και Προεδρος της Κυπριακης Δημοκρατιας που θελει να καταλυσει ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ. Αλλα δεν θα τους βγει ολων αυτων. Υπαρχουν παντα οι 300 που φυλαγουν Θερμοπυλες!!