Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Δεν θα φυλακίσουν τη μυρωδιά του γιασεμιού σε ένα λουλούδι!

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, απορρίφθηκε, για άλλη μια φορά, η άδεια οικογενειακών επισκέψεων για την 15χρονη ανήλικη κρατούμενη Ναταλί Σόχα, με το πρόσχημα των αδιευκρίνιστων "λόγων ασφαλείας". Η Ναταλί τραυματίστηκε όταν πυροβολήθηκε από αληθινές σφαίρες από στρατιώτες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, στις 28 Απριλίου το 2016, και μετά τη σύλληψή της, έχουν επανειλημμένα απορριφθεί οι άδειες οικογενειακών επισκέψεων της.
Η Ναταλί, πρόσφατα, καταδικάστηκε σε... ενάμιση χρόνο κράτησης σε ισραηλινές φυλακές. Κρατείται στη φυλακή Χασαρόν μαζί με άλλες γυναίκες κρατούμενες και ανήλικα κορίτσια. Ο πατέρας της είπε ότι είχε επιτραπεί στην Ναταλί μια μόνο επίσκεψη, από τη στιγμή φυλάκισής της. Είχε συλληφθεί μαζί με τον ανήλικο φίλο της, Τασνίμ Αλαμπί, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε έναμιση χρόνο φυλακή πριν από λίγες μέρες.
Το δίκτυο Samidoun στη Νέα Υόρκη πρόσφατα τόνισε τη συμμετοχή της Ναταλί σε διαμαρτυρία που αφορούσε την εκστρατεία μποϋκοτάζ για το ρόλο τής εταιρείας Hewlett-Packard στην αισχροκέρδεια από την κατοχή, την καταπίεση και τη φυλάκιση των Παλαιστινίων.
Η ακόλουθη επιστολή της Ναταλί προς την μητέρα της είχε διαδοθεί διεθνώς:
«Τους χαιρετισμούς μου σε όλους τους μεγαλόκαρδους ανθρώπους του αγαπημένου μου χωριού, Ραμούν. Τους χαιρετισμούς μου στο συμβούλιο του χωριού και όλους εκείνους που υποστηρίζουν την ανάπτυξή του.
Μητέρα, είμαι τώρα, στη φυλακή, μέλος της πολιτιστικής επιτροπής. Επίσης, έχω γίνει μέλος του περιοδικού. Συζητώ για τα μυθιστορήματα και είμαι στο τέταρτο βιβλίο. Δόξα τω Θεώ, ούτως ή άλλως.
Μαμά, μπαμπά, όλοι εδώ είναι περήφανοι για την ανατροφή που μου δώσατε. Έχετε το κεφάλι σας ψηλά. Ζω σε ένα δωμάτιο με έξι άλλα κορίτσια. Είμαστε τα δώδεκα λουλούδια (ανήλικες κρατούμενες). Ζούμε μαζί με κακές και καλές στιγμές. Μαμά, σε παρακαλώ πες γεια σε όλους και πες τους ότι μου λείπουν τόσο πολύ και συγγνώμη αν ξέχασα κανέναν. Είθε ο Θεός να μας φέρει μαζί, ενωμένους, σύντομα. Ο Θεός, μας φέρνει ελευθερία τώρα!
Δεν θα φυλακίσουν τη μυρωδιά του γιασεμιού σε ένα λουλούδι!
Η κρατούμενη Ναταλί Σόχα
Φυλακή Χασαρόν
Τομέας 14»

Η Ναταλί είναι ένα από τα παραπάνω από 300 παιδιά της Παλαιστίνης που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές. Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Παλαιστινίων Κρατουμένων Samidoun προωθεί την άμεση απελευθέρωση της Ναταλί και όλων των ανήλικων παλαιστινίων κρατουμένων.
από Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network (samidoun@samidoun.ca)
 
Σημ. Να μην ξεχνάμε την ιμπεριαλιστική "αριστερά":
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: