Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Μήπως είσαι αντεπαναστάτρια; Να πας να πουλήσεις αλλού παραμυθάκι - άθλιο σεξιστικό γουρούνι...

Panagiotis Karystinos
Μόλις μπήκα σπίτι, εξαντλημένος από τη διαδήλωση. Αλλά δώσαμε μια μεγάλη μάχη ενάντια στο σεξισμό και το ρατσισμό και σήμερα, και έτσι άξιζε τον κόπο. Έκαψα και μια ρώσικη σημαία, καταγγέλλοντας τον Πούτιν που στην πραγματικότητα έχει τον Τραμπ στο τσεπάκι του. Ομοίως ομοίω. Αχ, Χίλαρι, Χίλαρι, Χίλαρι... Πώς το πάθαμε εμείς αυτό...
Εκεί που έστριβα τη γωνία, μού μίλησε ένας μαυριδερός. "Μπράβο που διαδηλώσατε ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό!", μου είπε. "Κατέστρεψε τη χώρα μου, τη Λιβύη."
"Εμείς ενάντια στο σεξισμό και το ρατσισμό τού Τραμπ διαδηλώσαμε", του εξήγησα, και χαμήλωσε το βλέμμα. "Ξέρεις, αυτά που αναγκαζόσουν να υποστείς στη Λιβύη κάτω από τον ολοκληρωτικό ζυγό τού Καντάφι, αυτά που οδήγησαν το λαό να κάνει επανάσταση", συμπλήρωσα και συνέχισα το...
δρόμο μου.
Λίγο παρακάτω, νά σου άλλη μια αλλοδαπή. "Γεια, από πού είσαι;", της λέω.
"Γεια", μου απαντάει, "από τη Συρία".
"Ωχ, καημενούλα μου, σεξιστική και ρατσιστική καταπίεση που πρέπει να έφαγες εκεί..."
"Ναι, ναι, αλήθεια είναι αυτό..."
"Μίλησέ μου. Πες μου για το πόσο φριχτός σεξιστής ήταν ο Άσσαντ, που παρεμπιπτόντως εκείνο το κάθαρμα ο Τραμπ είπε πως δεν έχει πρόβλημα μαζί του."
"Ζούσα στο Χαλέπι. Όταν μπήκαν οι ουαχαβίτες το 2012 μάς επέβαλαν να φοράμε νικάμπ. Πολλές από εμάς πουληθήκαμε σκλάβες. Οι ουαχαβίτες θέλουν τις γυναίκες σκλάβες, κατώτερες από τις καμήλες..."
"Σαν τον Τραμπ ή τον Άσσαντ αποκλείεται να είναι."
"Είναι η Χίλαρι που τα έχει πλακάκια με τους Σαούδ, την πηγή τού ουαχαβιτισμού."
"Μήπως είσαι αντεπαναστάτρια;"
"Ε;"
"Τέλος πάντων. Εντύπωση μού κάνει αυτό που λες. Πώς και δε βρέθηκες σε καμιά αυτοδιαχειριζόμενη από τα κάτω αντιπατριαρχική κομμούνα, σαν αυτές που ξεπήδησαν ολούθε τριγύρω κατά τη μεγαλειώδη Συριακή Επανάσταση; Το απελευθερωμένο Χαλέπι ήταν γεμάτο από τέτοιες, μέχρι που το ισοπέδωσε παντελώς ο δικτάτορας!!"
"..."
Το άδειο και απορημένο βλέμμα τής κοπέλας με έκανε να ψυχανεμιστώ πως μάλλον δεν είναι πολύ έξυπνη. Αυτά που είπε στη συνέχεια επιβεβαίωσαν την εκτίμησή μου αυτή.
"Αλήθεια, γιατί τόσα χρόνια που οι Αμερικάνοι επιτίθενται στη χώρα μου βομβαρδίζοντας και εξαπολύοντας εναντίον της σαλαφιστές και ουαχαβίτες κανίβαλους δεν έχεις αξιωθεί να κάνεις μια διαδήλωση για το θέμα;"
"Τι εννοείς; Εγώ αντιπαλεύω με συνέπεια το ρώσικο ιμπεριαλισμό, που σε έκανε πρόσφυγα! Πριν από λίγο έκαψα μια ρωσική σημαία!!", της πέταξα και κίνησα να φύγω φουρκισμένος. Σεξιστές και αντεπαναστάτες παντού...
Στρίβω στη γωνία και πέφτω σε έναν ακόμα μαυριδερούλη. Αλλά πια την έχω ψυλλιαστεί τη δουλειά. Με το που πάει να ανοίξει το στόμα του, του πετάω: "Από πού είσαι εσύ ρε;"
"Από την Υεμένη", μου απαντάει. "Από το Μάρτη τού 2015 μάς βομβαρδίζει η Σαουδική Αραβία με τις ευλογίες και την υλικοτεχνική στήριξη της Αμερ-"
"Τράβα από δω ρε καραγκιόζη", τον αποπαίρνω. "Υεμένη;;; Αυτό δεν είναι καν όνομα χώρας! Σου φαίνομαι για ηλίθιος;;;; Να πας να πουλήσεις αλλού παραμυθάκι - άθλιο σεξιστικό γουρούνι."

* Σχετικά (δικά μας):

   ΝΑΙ... ΝΑΙ! σε αντισεξιστική διαδήλωση κι η Μαντόνα, που είχε δηλώσει δημόσια κι από μικροφώνου ότι θα κάνει πίπες σ' όποιον ψηφίσει τη Χίλαρυ!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: