Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Μια λευκή ιστορία 11.01.2017 (Ενα μικρό δοκίμιο, όπου κάθε πρόταση φανερώνει νοηματοδοτήσεις για την πολιτική , οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις)

Τριγυρνούσε φοβισμένο μέσα στο λευκό τοπίο της πόλης, χαμένο στο δικό του κόσμο, παγωμένο και νηστικό....

Τελευταία συντροφιά του σήμερα ήταν, όχι η “δύναμη της παρέας” με τα άλλα μικρόπουλα που το συντρόφευαν στην «καλοκαιρία» της προηγούμενης βδομάδας, αλλά η ελπίδα που κόντευε να σβήσει …..

Η λευκή μοναξιά του ορίστηκε, χωρίς το «σοφό ακροατήριο» που τόσο ανέμελα τιτίβιζε μαζί του ….

Ένας μικρός ήρωας της κακοκαιρίας, χωρίς τις βαθυστόχαστες σκέψεις και τα «θέλω» των ανθρώπων θέλησε απλά να επιβιώσει, αλλά η παγωνιά το λύγισε …και μετά ήρθε η σιωπή......

Πεσμένο ανάσκελα πάνω στο χιόνι, ένα τόσο δα μικρό μπαλάκι γκριζωπό παγωμένο….

Το ανθρώπινο χέρι το άγγιξε, το σήκωσε προσεκτικά και τότε….
άνοιξε τα ματάκια του με την πρώτη ζεστασιά της παρατεινόμενης ανθρώπινης εκπνοής πάνω του… βρήκε τη δύναμη να κοιτάξει χωρίς εγωισμούς και χωρίς παρακάλια για κάτι …μπορούσε άλλωστε να νιώσει ότι, αυτός που το χάιδευε και άφηνε τη ζεστή ανάσα πάνω του δεν θα μπορούσε να είναι ο θύτης του, ότι δεν θέλει το κακό του ….
Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς και γιατί όχι, ότι : όλες οι ζωές τελειώνουν κάποτε ….άστο πεσμένο και παρατημένο …γιατί να χαλάσω βρε αδερφέ ένα τόσο όμορφο πρωινό στη λευκή πόλη και ένα αρωματικό πρωινό εσπρεσάκι ;

Όμως αυθόρμητα αναδύεται από μέσα μας η δύναμη του καλού που μπορεί να αναιρέσει την απώλεια του «αγαπημένου»....

Τα ζώα μπορούν να μας κάνουν πραγματικά χαρούμενους, η ζωή και η πάλη τους για αγάπη και επιβίωση …ενώ μας μελαγχολεί ενίοτε στους ανθρώπους, η έλλειψη ουσιαστικής καλλιέργειας, η υπεροψία, η προσποίηση και η αγένεια…

Όσα κι αν έχεις, όποιος-α κι αν είσαι, να ξέρεις πολύ καλά ότι ο χρόνος είναι το μόνο που τελειώνει…..

Καθετί που πράττουμε αυτές τις μέρες για τους μόνους – παγωμένους ανθρώπους και ζώα, μπορεί να λειτουργήσει σαν απελευθερωτικό εσωτερικό ανάγνωσμα για όλους μας: μπορεί να φανεί τόσο τρυφερό, συγκινητικό, σοκαριστικό και αφυπνιστικό !!!

Η αγάπη στο οικοσύστημα (και δεν αναφέρομαι μόνο στο αστικό) αγγίζει την ψυχή και ενθαρρύνει την προσωπική ανάπτυξη και ολοκλήρωση !!!

Δώστε λίγη παράταση ζωής σε παγωμένα ζωάκια αυτές τις μέρες και ειδικά στα πτηνά του αστικού χώρου, τα οποία πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα της παγωνιάς …..
τηλεφωνώντας για οδηγίες εδώ :
ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων και πουλιών) Τηλεφώνησε στη Θεσσαλονίκη 6979914852 και 6947421278, στην Καβάλα 6977632276, στη Λάρισα 6981353612, στην Αθήνα 6937145333 και στην έδρα του Κέντρου Περίθαλψης στην Αίγινα 6979914851 ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής 2109510075 και 6972664675 όλο το 24ωρο).

P.S Ο φτερωτός φίλος, θα παραμείνει λίγες μέρες μαζί μας μέχρι να έρθει πάλι η καλοκαιρία και μετά θα ξαναπετάξει ελεύθερος (ξεφεύγοντας και από την «αυστηρή» επιτήρηση του kurtzhaar μας, του Άρη :-).

Διονύσης Κ. Αναστασόπουλος

Για περισσότερα στο http://7culture.blogspot.gr

Επίσης φιλικά σχόλια από FaceBook: facebook.com/notes/dionisis-anastasopoulos

Lygeri Vikatou Ο πολιτισμός ενός έθνους κρίνεται από το πώς φέρεται στα ζώα είχε πει ο Γκάντι. Λόγω έλλειψης παιδείας μερικοί ανάμεσά μας τα θεωρούν αυτά λεπτομέρειες, με πρόσχημα την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι άνθρωποι. Λες και πριν είχαν περισσότερες ευαισθησίες... Πολύ...ανθρώπινο και γλυκό Διονύση. Καλή χρονιά!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: