Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ "ΠΡΩTH ΦΟΡΑ AΡΙΣTEΡA" & "αριστερό" ΜΝΗΜΝΟΝΙΟ σε τηλέφωνο και ίντερνετ από την Πρωτοχρονιά!

Από το "PRESS-GR"
Νέο χαράτσι έρχεται από την 1η Ιανουαρίου του 2017 για τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ αφού επιβάλλεται τέλος συνδρομητών. Σύμφωνα με τη... Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το νέο χαράτσι θα επιβληθεί σε λογαριασμούς που εκδίδονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά. Πρόκειται για το αναλογικό τέλος στη σταθερή τηλεφωνία υπέρ του Δημοσίου, το οποίο βαρύνει τους συνδρομητές των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, όπως ορίζει το άρθρο 55 του νόμου 4389/2016.
Το χαράτσι θα ανέρχεται σε 5% επί του μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας, είτε πρόκειται για υπηρεσίες τηλεφωνίας, είτε ίντερνετ.
Το 5% θα υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του φόρου προστιθέμενης αξίας. Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσα και οι μήνες.
Το τέλος εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη φορολογική διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο της εξόφλησης του λογαριασμού.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: