Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Από αυτούς που δε δάκρυσαν για τα βάσανα των ταγματασφαλιτών που είχαν μασκαρευτεί άμαχοι όταν μπήκε ο Άρης στην Καλαμάτα...

Panagiotis Karystinos
Έκανα ένα σκρολ ντάουν στο νιουζφίντ και συνειδητοποίησα πως η χαρά μου για την απελευθέρωση τού Χαλεπίου ίσως να ήταν κάπως υπερβολική. Θέλω να πω, πέρα από τα εκατομμύρια αμάχων που το δίχως άλλο εκτελεί αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο Άσσαντ με τα ίδια του τα χέρια γιατί έτσι λέει το BBC, το αλ-τζαζίρα και διάφοροι λεβέντες της αλ-Νούσρα - δεν ξέρω αν υπάρχει εδώ κανένας συνωμοσιολόγος που να θέλει να αμφισβητήσει την εγκυρότητα των πηγών αυτών - στην πόλη αυτή θάφτηκαν και πολλά όνειρα ανθρώπων.
Το χαλιφάτο για το οποίο μάτωσαν οι ήρωες επαναστάτες δε θα στηθεί ποτέ. Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να μην είναι υποχρεωμένες να φορούν μπούρκα - θα περιφέρονται ντυμένες ξεδιάντροπα. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι οι βρωμεροί...
Σιίτες θα εξακολουθήσουν να αναπνέουν - δε θα τους λιώσουμε τα κεφάλια, όπως έκαναν οι Ουμαγιάντ. Το ίδιο και οι ελεεινοί Αλαουίτες!! Ομοίως οι σιχαμένοι Δρούζοι και Χριστιανοί. Πόσα να αντέξει πια ένας άνθρωπος;!
Η κυβέρνηση των 'τζιχαντο'-κουίσλινγκς που ήθελε να εγκαταστήσει ο δυτικός ιμπεριαλισμός στο Χαλέπι δε θα στηθεί ποτέ. Τόσα σχέδια για το κόψιμο τής Συρίας σε κομμάτια θα πρέπει να αναθεωρηθούν. Τόση ανθρώπινη εργασία πάει χαμένη!! Η αποικιοποίηση τής Συρίας θα πρέπει να περιμένει. Το ίδιο και η αποικιοποίηση τού Λιβάνου και του Ιράν.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο βασιλιάς Σαούδ κλαίει. Και ο γιος του επίσης. Ο Ομπάμα κλαίει. Ο Ολλάντ κλαίει. Ο Ερντογάν, ο βασιλιάς Αμπντάλλα Β' τής Ιορδανίας, ο εμίρης τού Κατάρ, ο Μπίμπι ο Νετανιάχου... Ο αλ-Τζουλάνι, ο ηρωικός εμίρης τής αλ-Νούσρα.
Μαζί τους κλαίει και σύσσωμη η αριστερή πτέρυγα τού ΝΑΤΟ. "Η αντεπανάσταση τσακίζει το Χαλέπι", κραυγάζει ο σύντροφος Άσλεϊ Σμιθ τής ISO (αδελφής τής εγχώριας ΔΕΑ στις ΗΠΑ) και αντιγράφει αποσπάσματα που ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να σταματήσει τη σφαγή.
Όποιος μπορεί ακόμα να χαίρεται για την απελευθέρωση τού Χαλεπίου έχοντας διαβάσει τα παραπάνω, καρδιά δεν έχει στα στήθια μέσα. Δεν έχει μπέσα. Είναι από τους αγροίκους εκείνους που δεν έκλαψαν για τα δεινά των Γερμανών στρατιωτών στο Στάλινγκραντ. Από αυτούς που δε δάκρυσαν για τα βάσανα των ταγματασφαλιτών που είχαν μασκαρευτεί άμαχοι όταν μπήκε ο Άρης στην Καλαμάτα.

* Το Χαλέπι έχει δυο πράσινα μάτια, όπως τα δύο αστέρια της Συριακής σημαίας!
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

first3 είπε...

Το βέβαιο είναι πως η Χίλαρι κλαίει, τον λόγο δεν θα τον μάθουμε ποτέ...