Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου & το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραϕικό Μουσείο Βαρνάβα... στην «Εβδομάδα Ελαιολάδου & Ελιάς»

Φωτογραφία του χρήστη Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου.
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ & ΤΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ & ΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΙΛΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ «ΦΙΛΑΙΟΣ»
Το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου & το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραϕικό Μουσείο Βαρνάβα, του Δήμου Μαραθώνα συμμετείχε στις...
εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Ελαιολάδου & Ελιάς», τις οποίες διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «ΦΙΛΑΙΟΣ». Τη χρονική περίοδο 23-30 Νοεμβρίου 2016 όρισε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC-COI), με έδρα τη Μαδρίτη, για τον εορτασμό του καλωσορίσματος της νέας ελαιοπαραγωγής.
Τα Μουσεία Βαρνάβα έχουν εντάξει ήδη εδώ και δώδεκα (12) χρόνια, στα βιωματικά προγράμματά τους τη δράση της ελιάς και του ελαιολάδου, καθώς και τη διαχρονική σχέση τους με το Ψωμί. Το Επιστημονικό Σωματείο με την επωνυμία Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και τον διακριτικό τίτλο «ΦΙΛΑΙΟΣ» ιδρύθηκε το 1998 από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιολάδου και της ελιάς, ως επιστήμονες, ως στελέχη επιχειρήσεων, ως σεϕ ή απλά ως καταναλωτές οι οποίοι έχουν επιλέξει το ελαιόλαδο ως την βασική ή κυρίαρχη λιπαρή ουσία στη διατροϕή τους.
Κύριος στόχος της Λέσχης είναι η ανάδειξη του ελαιολάδου, της επιτραπέζιας ελιάς και των άλλων προϊόντων του ελαιόδενδρου, ως εθνικών προϊόντων, την αναγνώριση της διατροϕικής τους αξίας και της συμβολής τους στην υγιεινή διατροϕή, καθώς και την προβολή του ιστορικού, πολιτιστικού και γαστρονομικού χαρακτήρα τους, όπως επίσης και την προώθησή τους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.
Ο Χημικός- Διεθνής Γευσιγνώστης και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΕΧΕ) του ΣΕΒΙΤΕΛ Βασίλειος Καμβύσης, μύησε τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες στα «μυστικά» του λαδιού & της ελιάς. Μεταξύ αυτών, μαθητές του 7ου Γυμνασίου Χαλκίδος και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας. Στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Μουσείου διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα και βιβλία συνταγών, ενώ όλοι γεύθηκαν λαδόψωμο από τοπικό παραδοσιακό ϕούρνο.
Φωτογραφία του χρήστη Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου.
 Φωτογραφία του χρήστη Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: