Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, καθοδηγούμενα από υπουργεία και μυστικές υπηρεσίες, επιδίδονται σε ένα όργιο παραπληροφόρησης... για τη Συρία

ceytik
Όργιο ψεύτικων ειδήσεων για το Χαλέπι
Σαν να μην έφταναν οι αγριότητες  στη Συρία, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, καθοδηγούμενα συχνά από υπουργεία και μυστικές υπηρεσίες, επιδίδονται σε ένα όργιο παραπληροφόρησης.
Σε αρκετές περιπτώσεις αμερικανικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν ως...
βασικές τους πηγές ομάδες ακραίων ισλαμιστών που συνεργάζονται ή αποτελούσαν τμήματα της Αλ Καίντα.
Από χτες κάνει το γύρο του διαδικτύου η πληροφορία ότι 20 γυναίκες στο Χαλέπι αυτοκτόνησαν προκειμένου να μην τις βιάσουν Σύροι στρατιώτες.
Η πληροφορία βασίζεται σε μια μόνο πηγή που τυχαίνει να είναι ο Abdullah Othman, επικεφαλής του Συμβουλίου του Μετώπου του Λεβάντε – ομπρέλα οργανώσεων που μάχονται το συριακό στρατό και συγκεντρώνουν αρκετά εξτρεμιστικά στοιχεία που χρηματοδοτούνταν από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ υπό την εποπτεία των ΗΠΑ.
Το μέτωπο διαμορφώθηκε στην τελική του μορφή από ένα οπλαρχηγό της οργάνωσης Ahrar al-Sham που συνεργαζόταν με την Αλ Κάιντα.
Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη φήμη έφτασε τελικά να μεταδοθεί ακόμη και από τους New York Times.
Δεκάδες ήταν και τα περιστατικά με παλιές φωτογραφίες από θύματα του Ισλαμικού Κράτους που παρουσιάζονται από χτες σαν να σκοτώθηκαν από το συριακό στρατό.
Χαρακτηριστικότερο όλων πάντως ήταν το παράδειγμα με τη φωτογραφία ενός κοριτσιού που υποτίθεται τρέχει να κρυφτεί από τις επιθέσεις των συριακών δυνάμεων. Στην πραγματικότητα η φωτογραφία προέρχεται από video clip της τραγουδίστριας Hiba Tawaji από το Λίβανο.
Ο συγγραφέας και αναλυτής Μάξ Μπλούμενθαλ κατηγόρησε επίσης το BBC ότι χρησιμοποιεί μόνο αντικυβερνητικές πηγές για να περιγράψει την κατάσταση σημειώνοντας ότι μια εξ αυτών (υποθέτουμε αναφέρεται στην οργάνωση White Helmets) χρηματοδοτείται από την αμερικανική κυβέρνηση.
Τέλος τα περισσότερα δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ως γεγονός ότι ο συριακός στρατός εκτέλεσε εν ψυχρώ 82 αμάχους – πληροφορία την οποία μετέφερε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σημειώνοντας όμως ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και πως εύχεται να μην είναι αληθινή.
info-war, μέσω "nostimonimar"
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οποιος έχει μάτια βλέπει.
Οποιος έχει μάτια και κάνει
πως δεν βλέπει είναι ΜΑΛΑΚΑΣ.
Οποιος δεν βλέπει απολύτως τίποτα
είναι απλά ηλίθιος.(μπορεί να συγχωρεθεί
απ' τον Γιαραμπή κι' όλας)
Μην το συζητάμε τώρα, ο πιο
επικίνδυνος είναι ο μαλάκας.
Οι μαλάκες είναι απείρως περισσότεροι
απ' τους ηλιθίους.
Ο έξυπνος δεν αρκείται στο να ξέρει.
Προσπαθεί να κάνει και τους άλλους
να μάθουν.
Εστω πιό γρήγορα.