Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Μega: Μαύρο ή αέρα με καινούρια πανιά; Οι πιο κρίσιμες ώρες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Του Μανώλη Δημελλά
Στην αγωνιώδη προσπάθεια των εργαζομένων του Μega να βγάλουν κάποια άκρη για το μέλλον τους ξεκίνησαν επαφές με τους ίδιους τους μετόχους.
Χθες Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ήταν η συνάντηση με τον κ. Σταύρο Ψυχάρη, ενώ σήμερα Πέμπτη σειρά είχε ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ενώ αύριο ακολουθεί ο κ. Βαρδινογιάννης.
Ας σημειώσουμε ότι...
παρότι βρέθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι από όλες τις ειδικότητες, οι συγκεντρώσεις έχουν τη συμφωνία και τις υπογραφές της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ.
Η πρώτη αντίδραση από τη συνάντηση με τον κ. Μπόμπολα σίγουρα δεν ήταν το μαύρο! Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος ακόμη και αύριο το πρωί, όπως είπε χαρακτηριστικά, να βάλει τα χρήματα που του αναλογούν και, επιτέλους, να γίνει η πολυπόθητη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, έτσι το Μega να ξαναπάρει μπροστά.
Σύμφωνα με όσα είπε στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων, τίποτε δεν έχει χαθεί, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Νοέμβρη. Υπάρχει, λοιπόν, ελπίδα -και το σημαντικότερο: έχει βρεθεί πρόθυμος νέος επενδυτής, που περιμένει με την επιταγή του στο χέρι!
Ο κ. Μπόμπολας, καλά ενημερωμένος για τις εξελίξεις, αρχικά εξήγησε ότι οι τράπεζες για να προχωρήσουν στην αποδέσμευση των 2 εκατομμύριων της μισθοδοσίας έχουν ζητήσει να δεσμεύσουν σχεδόν όλο το κανάλι και -πάντοτε σύμφωνα με εκείνον- ακολουθώντας αυτή τη τακτική δεν θα υπάρχει κανείς λόγος να βρεθεί επενδυτής, αφού έτσι το μαγαζί θα περάσει στα χέρια των τραπεζών. Αντίθετα, ο κ. Μπόμπολας δηλώνει στη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Μega παραπάνω από πρόθυμος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για το ποσό που του αναλογεί.
Οι απόψεις και η ειλικρίνεια μένει να αποδειχθούν, ωστόσο είναι από τις ελάχιστες στιγμές του εξαμήνου που φαίνεται να υπάρχει αληθινή εικόνα για την σκέψη των ιδιοκτητών.
Μετά την ενημέρωση μείναμε με την πιο παράξενη γεύση στην σκέψη μας:
Οι μεγαλομέτοχοι του Μega δεν μιλάνε μεταξύ τους;
Έπρεπε να αποφασίσουμε συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία τους για να δώσουν πληροφορίες στους εργαζόμενους;
Συμφωνούν στο πρόσωπο του νέου επενδυτή και οι 3 μεγαλομέτοχοι;
Εντέλει ποιο είναι το πρόβλημα;
Αύριο Παρασκευή 11.11, στις 12.00, η συνάντηση με τον τρίτο μεγαλομέτοχο κ. Βαρδινογιάννη. Εκεί θα ξεκαθαρίσουν τα δεδομένα, εκτός απροόπτου, θα δούμε την δική του πρόθεση και θα φανεί αν υπάρχουν περιθώρια ανάταξης του μεγάλου ασθενή.
Υπάρχει πρόθεση αληθινής συνενόησης ή πρόκειται για ένα παιγνίδι με σημαδεμένες κάρτες και μεγάλα θύματα τους εργαζόμενους και, τελικά, την ενημέρωση;
"aixmi"
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: