Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ.), ο Σύνδεσμος Κυπρίων Ιταλίας «ΝΗΜΑ» και το ΔιαδραστικόΑγροτικό και Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα διοργάνωσαν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στο Σπίτι της Κύπρου, την παρουσίαση του βιβλίου Σμιλεύοντας τις μνήμες της Ελένης Καραγιάννη-Βαρνάβα το οποίο καταγράφει διαχρονικά τα ήθη και τα έθιμα της κοινότητας, Βαρνάβα Αττικής. 
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου κα Μηλέα Παππά μίλησε για την...
ίδρυση και τις δραστηριότητες της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα, «την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου, το οποίο είναι μοναδικό στο είδος του, και την ενεργή συμμετοχή του στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας που επιτυγχάνεται και με τη συνεργασία με διάφορους φορείς».
Η κα Παππά μετά το πέρας της ομιλίας της μετέφερε τον χαιρετισμό του κ. Πέτρου Κατσίκη, προέδρου του Διαδραστικού Αγροτικού και Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα Δήμου Μαραθώνα. «Είναι ανάγκη να μάθουμε ποιοι είμαστε για να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα μέσα σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται συνεχώς» είπε η συγγραφέας κα Καραγιάννη ενώ αναφέρθηκε στη μακρόχρονη έρευνα που διεξήχθη για τη συγγραφή του βιβλίου και την ιδιαίτερη σημασία που είχαν οι προφορικές μαρτυρίες παλαιών κατοίκων της περιοχής του Βαρνάβα Αττικής. Η κα Ζαμπά μιλώντας για το βιβλίο είπε ότι αποτελεί μια έρευνα για να διατηρηθεί το παρελθόν προκειμένου να «καταλάβουμε ποιοι είμαστε και να προχωρήσουμε παρακάτω», υπογραμμίζοντας ότι «ο άυλος πολιτισμός είναι κάτι ιδιαίτερο που δεν πρέπει να χαθεί, “περπατάει” μέσα στους αιώνες και μέσα στους πολιτισμούς».
Η εκδήλωση διανθίστηκε μουσικά από τη χορωδία του Γιώργου Βενετσάνου.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: