Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Επείγουσα έκκληση για την απελευθέρωση του πορτορικάνου αγωνιστή Όσκαρ Λόπες Ριβέρα


"proyectonumantino"
Στις 11 Νοεμβρίου άνοιξε η παρακάτω διαδικτυακή αίτηση - peticion στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, με αίτημα την απελευθέρωση του πορτορικάνου πολιτικού αγωνιστή Όσκαρ Λόπες Ριβέρα πριν τη λήξη της θητείας του Μπάρακ Ομπάμα. Στόχος είναι να... συγκεντρωθούν 100.000 ηλεκτρονικές υπογραφές μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου και ήδη έχουν υπογράψει πάνω από 55.000 άτομα.
Πρόεδρε Ομπάμα,

Κατά τη διάρκεια προεδρική θητεία σας, ο λαός του Πουέρτο Ρίκο, οι πολιτικοί μας, πολιτικά κόμματα, μέσα ενημέρωσης, γνωστές προσωπικότητες, καθηγητές, συγγραφείς, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι, έχουν προβάλει ένα κοινό αίτημα: την ελευθερία του Oscar López Rivera. Ο Rivera είναι φυλακισμένος για περισσότερο από 34 χρόνια, πολλά από αυτά τα χρόνια στην απομόνωση. Όποια και να είναι η στάση σας για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, μπορούμε σίγουρα να συμπεράνουμε ότι έχει υπομείνει αρκετά. Δεν αποτελεί απειλή, και του αξίζει να βρεθεί στο σπίτι του με την οικογένειά του για να ζήσει τα χρόνια που του απομένουν.

Παρακαλούμε, Πρόεδρε Ομπάμα, να κάνετε αυτό που είναι σωστό και να απελευθερώσετε τον Oscar López Rivera πριν από τη λήξη της θητείας σας. Με δεδομένα τα αποτελέσματα των εκλογών, τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ακούσετε τη φωνή και την επίκληση του λαού του Πουέρτο Ρίκο.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ!

Ο 73χρονος Oscar López Rivera είναι ο παλιότερος πολιτικός κρατούμενος στην ιστορία του Πουέρτο Ρίκο (από το 1981). Κατηγορήθηκε για συνωμοσία σε στάση εξαιτίας της συμμετοχής του στο κίνημα για την ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο, κράτος που ουσιαστικά παραμένει σε καθεστώς προτεκτοράτου των ΗΠΑ από το 1898. Ποτέ δεν κατηγορήθηκε για τραυματισμό ανθρώπου ή συμμετοχή σε βίαιο έγκλημα, μόνο για αγώνα με σκοπό η χώρα του να είναι ελεύθερη. Την προηγούμενη χρονιά, διάφοροι αρχηγοί κρατών στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών ανακήρηξαν στον Όσκαρ Λόπες "Νέλσον Μαντέλα της Λατινικής Αμερικής".

Δείτε ακόμα σχετικά:

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: