Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Η παρέμβαση του ΣΕΒ δίνει το «ρυθμό» στην αντεργατική επίθεση

«Τα μέτρα ουσιαστικά έχουν συμφωνηθεί. Είναι μέτρα που μειώνουν παραπέρα την τιμή της εργατικής δύναμης, δημιουργούν σκληρότερες συνθήκες διαβίωσης της εργατικής οικογένειας», τονίζει το ΠΑΜΕ με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΕΒ για τα Εργασιακά.
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν μαχητικά και αγωνιστικά τη μάχη της απεργίας στις 24 Οκτώβρη στο Δημόσιο, αλλά και στους υπόλοιπους κλάδους που απεργούν, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Παράλληλα, να υπάρχει αγωνιστική ετοιμότητα σε...
οποιοδήποτε αιφνιδιασμό επιχειρήσει να φέρει η κυβέρνηση.
«Όσο προχωρά και βαθαίνει η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και κουαρτέτου με φόντο την οριστική συμφωνία στο νέο γύρο επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα τόσο περισσότερο είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν μέτρα και αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ενημέρωσης, προετοιμασίας», τονίζει το ΠΑΜΕ και υπογραμμίζει: «Η παρέμβαση του ΣΕΒ δίνει το ρυθμό στην αντεργατική επίθεση για να κατοχυρωθούν παλιότερες αντεργατικές ανατροπές και να προχωρήσουν οι νέες, δηλαδή η παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η διατήρηση και επέκταση του άθλιου κατώτερου μισθού, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ο περιορισμός και η απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, η απελευθέρωση των απολύσεων.
Οι βιομήχανοι διατυπώνουν τις πάγιες απαιτήσεις τους και δεν το κρύβουν. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι στην ίδια μεριά με τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες υλοποιεί τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων με νόμους και μνημόνια. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός εκτός της ταξικής συνεργασίας καλλιεργεί την αναμονή, την ηττοπάθεια, φρενάρει αγωνιστικές διαθέσεις.
Οι μάσκες έπεσαν! Τα μέτρα ουσιαστικά έχουν συμφωνηθεί. Είναι μέτρα που μειώνουν παραπέρα την τιμή της εργατικής δύναμης, δημιουργούν σκληρότερες συνθήκες διαβίωσης της εργατικής οικογένειας.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν μαχητικά και αγωνιστικά τη μάχη της απεργίας στις 24 Νοέμβρη στο Δημόσιο, αλλά και στους υπόλοιπους κλάδους που απεργούν, να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Παράλληλα, να υπάρχει αγωνιστική ετοιμότητα σε οποιοδήποτε αιφνιδιασμό επιχειρήσει να φέρει η κυβέρνηση».
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: