Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΣΟΚ από την ΓΣΕΕ: Στο 30,8% η ανεργία στην Ελλάδα!

Από το "PRESS-GR"
Για να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία θα πρέπει σύμφωνα με πολλά ινστιτούτα εργασίας στον κόσμο να ληφθούν υπόψη και άλλες παράμετροι. Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την... έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, είναι αναγκαίο να συνυπολογίζονται οι άνεργοι που αναζητούν εργασία και δεν καταγράφονται στην έρευνα, οι άνεργοι που καταγράφονται αλλά δεν αναζητούν εργασία, όπως και οι εργαζόμενοι που ασκούν κάποια μορφή υποαπασχόλησης.
Ειδικότερα, το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εκτιμά ότι στο β' τρίμηνο του 2016 το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας ανήλθε σε 30,8% (οριακά χαμηλότερο από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, που ήταν 31,7%), όταν η ΕΛΣΤΑΤ έκανε λόγο για ανεργία 23,4% τον Αύγουστο του 2016. Επιπρόσθετα, τα τελευταία 15 τρίμηνα (από το δ' τρίμηνο του 2012 μέχρι και το β' τρίμηνο του 2016) το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων -που δεν έχουν εργασία πάνω από ένα χρόνο- κυμαίνεται σταθερά πάνω από 800.000 άτομα.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι άλλο θα περίμενε κανείς από την ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου και των Δανειστών;
Τροποποιημένα στοιχεία για να συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο ξεπουλήματος της Δημόσιας και Ιδιωτικής Περιουσίας.