Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Stop σε φιλοναζιστική συγκέντρωση στη πλατεία Συντάγματος

Φιλοναζιστική συγκέντρωση προσπάθησε να διοργανώσει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στην Αθήνα, ένα ελάχιστο τμήμα της ουκρανικής κοινότητας στη χώρα μας, με το υποκριτικό σύνθημα «Stop Putin». Στη πραγματικότητα βέβαια ήταν  μια συγκέντρωση οργανωμένη από το φιλοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, με βασικό αίτημα τον...
αφοπλισμό των λεγόμενων «ρωσικών στρατευμάτων» στην Ανατολική Ουκρανία, στη πραγματικότητα δηλαδή των λαϊκών πολιτοφυλακών, που αγωνίζονται δύο χρόνια τώρα, για ελευθερία και ανεξαρτησία, ενάντια στη φασιστική βαρβαρότητα και επιθετικότητα του καθεστώτος του Κιέβου. Μια συγκέντρωση που πληροφορίες τη θέλουν να χρηματοδοτήθηκε με 10.000 ευρώ, μέσω Καναδά.
Η φιλοναζιστική συγκέντρωση διοργανώθηκε «αυθόρμητα» σε 60 πόλεις της Ευρώπης και το κάλεσμα της κατέληγε με το ναζιστικό «Glory to Ukraine!»
Παρά την πανελλαδική κινητοποίηση και τα πούλμαν, οι διοργανωτές δεν κατάφεραν αν συγκεντρώσουν ούτε 30 άτομα.
Και αυτό γιατί από τη πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε η «συγκέντρωση» το αντιφασιστικό, αντι ιμπεριαλιστικό κίνημα αντέδρασε έντονα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οπαδοί του «Δεξιού Τομέα» είχαν καλέσει αρχικά τη συγκέντρωσή τους έξω από τη ρωσική πρεσβεία. Όταν ανακοινώθηκε η αντιδιαδήλωση από συλλογικότητες και ανένταχτους συντρόφους, μετέφεραν σε άγνωστο τόπο και χρόνο τη συγκέντρωση τους. Τελικά, και με τη προστασία πολύ ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, την πραγματοποίησαν σε μια γωνιά της πλατείας Συντάγματος , με τους αντιφασίστες διαδηλωτές να υπερτερούν αριθμητικά.
Εντύπωση προκάλεσε η ασύμμετρη, πολύ ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, όπου εκτός από 7 διμοιρίες των ΜΑΤ είχε επιστρατεύσει και δυνάμεις ΟΠΚΕ και απαγόρευσε στους αλληλέγγυους στον αγώνα του λαού του Ντονμπάς να ανέβουν στο πάνω τμήμα της πλατείας, την ίδια ώρα που επέτρεπε σε οπαδούς του Δεξιού Τομέα να χαιρετούν ναζιστικά στα σκαλοπάτια του Συντάγματος.
Η συγκέντρωση ανέδειξε τον πραγματικό ένοχο του πολέμου, όχι μόνο στην Ουκρανία , αλλά και στη Συρία και σε δεκάδες περιοχές του πλανήτη. Το ΝΑΤΟ.
Οι λαοί της Ουκρανίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Οι λαοί της ανατολικής Ουκρανίας, ανάμεσά τους και 100.000 έλληνες, ζητούν ελευθερία, ανεξαρτησία και δικαιοσύνη
Κάτω ο πόλεμος και ο φασισμός.
Αλληλεγγύη στον αντιφασιστικό αγώνα των λαών του Ντονέτσκ και του Λούγκανσκ.
ΥΓ. Και πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε το κείμενο, πληροφορηθήκαμε την  δολοφονία του επικεφαλής της ομάδας λαϊκής πολιτοφυλακής Sparta, Arseni Pavlov (Motorolla). Με άντρες της Sparta είχαμε συναντηθεί στο τελευταίο μας ταξίδι, στο Ντονμπας. Δολοφονήθηκε άνανδρα, με βόμβα  που τοποθέτησαν ουκρανοναζί  στο ασανσέρ του σπιτιού του. Είχαν προηγηθεί άλλες 3 απόπειρες, με την προτελευταία να γίνεται με την ανατίναξη αυτοκινήτου μέσα στο χώρο νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν και παιδιά.
Νίκος Βενέτης
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: