Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Θαύμα, θαύμα... Αφυπνίσθηκε και η ΕΣΗΕΑ και έβγαλε ανακοίνωση...

Nikos Roussis
Θαύμα, θαύμα...
Αφυπνίσθηκε και η ΕΣΗΕΑ και έβγαλε ανακοίνωση για το νεο φιασκο με τα τηλεγραφήματα του ΑΠΕ και επισημαίνει, ορθότατα, ότι "η πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΕ και η διοίκηση του ΑΠΕ επιχειρούν να κλείσουν όπως-όπως την υπόθεση, αλλά τα...
ερωτηματικά προβάλλουν αμείλικτα για τη λειτουργία του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων και για τα Γραφεία Τύπου στο εξωτερικό."
Αν λέγανε και καμια "κακιά κουβέντα", για τον Ψύλο, τον Κουμπιά, το Σκυλάκο και τ' άλλα παλληκάρια που συναίνεσαν στην δημοσίευση του τηλεγραφήματος καλά θα ήτανε...
Ολόκληρη η "σκληρή" ανακοίνωση:
Προσπαθούν να φορτώσουν την ευθύνη στον ανταποκριτή του ΑΠΕ

Στον ανταποκριτή του ΑΠΕ στην Άγκυρα, προσπαθούν να φορτώσουν την ευθύνη για το «δημοψήφισμα» Ερντογάν στη Δυτική Θράκη, παρ’ όλο που το «διπλωματικό επεισόδιο» με την Τουρκία έχει ως αφετηρία τηλεγράφημα του Γραφείου Τύπου της Άγκυρας.
Η πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΕ και η διοίκηση του ΑΠΕ επιχειρούν να κλείσουν όπως-όπως την υπόθεση, αλλά τα ερωτηματικά προβάλλουν αμείλικτα για τη λειτουργία του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων και για τα Γραφεία Τύπου στο εξωτερικό.
Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ με επιστολή του στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη σε ό,τι του αναλογεί…». Το περιστατικό, όμως, αποκαλύπτει σοβαρά κενά στην πληροφόρηση, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη για τα κρίσιμα εθνικά θέματα.
Η διοίκηση του ΑΠΕ πρέπει να δώσει όλες τις δέουσες εξηγήσεις και να προβεί στις οφειλόμενες ενέργειες για την αποκατάσταση του κύρους του, που επλήγη για άλλη μια φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς ευθύνη των εργαζομένων.
Όσον αφορά τα Γραφεία Τύπου του εξωτερικού, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι με την απομάκρυνση των δημοσιογράφων από αυτά, αυξάνονται τα κρούσματα ελλιπούς ενημέρωσης με επικίνδυνες συνέπειες για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.
Το τελευταίο επεισόδιο, δυστυχώς, τα λέει όλα…
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ"
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γραμματέας της ένωσης λιμενεργατών ΟΛΠ. Μετά την πώληση του λιμανιού εκλέχθηκε
μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.Η προδοσία των εργαζωμένων μετα απο πολλά χρόνια αγώνων ήταν τεραστίων διαστάσεων απο τους υποτίθεται αριστερούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.