Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Ας τα συλλογιστούμε και κυρίως αυτοί που εορτάζουν την επέτειο των 60 ετών της «Ουγγρικής Επανάστασης» του 1956...

Leon Kokotas
Αυτό, με τα «σύμβολά μας», τις «σημαίες μας» και τις «εξεγέρσεις μας» που τα «λεηλατεί» η ακροδεξιά έχει καταντήσει φάρσα. Το έργο παίχθηκε προσφάτως με την «λαϊκή εξέγερση» στο Μαιντάν που την «απήγαγαν» οι ναζί του «Δεξιού Τομέα».
Στην σύγχρονη Ουγγαρία το κεντρικό σύμβολο του Αντικομμουνισμού είναι η «εξέγερση» του 1956. Είναι η δεσπόζουσα μορφή σε όλες τις εκδηλώσεις και σε όλα τα μουσεία που είναι αφιερωμένα στον Αντικομμουνισμό. Όταν μιλάμε για τον...
Αντικομμουνισμό στην Ουγγαρία δεν εννοούμε την κριτική ή την καταδίκη στο ρώσικο σωβινισμό ή την κριτική σε κάποιον «κρατικό καπιταλισμό», εννοούμε την ολομέτωπη επίθεση στην «Ιδέα της Αριστεράς».
Από την άλλη υπάρχουν κινήματα και μορφές του δικού μας στρατοπέδου που δεν προσφέρονται για εκμετάλλευση, που δε θα γίνουν ποτέ σύμβολα της Δεξιάς.
Φαντάζεται κανείς τον Μαραντζίδη να υμνογραφεί τον Άρη Βελουχιώτη? Όχι, γράφει για τους δικούς του «καπετάνιους», αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς.
Φαντάζεται κανείς τον Καλύβα να υμνογραφεί το ΕΑΜ ή τον ΕΛΑΣ? Όχι, γράφει εγκωμιαστικά για τα Τάγματα Ασφαλείας.
Αυτά τα σύμβολα λοιπόν, δεν πρόκειται να τα «απαγάγει» ποτέ κανείς από το άλλο στρατόπεδο, γιατί στην εποχή τους είπαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν υπάρχει τέλος στην Ιστορία.
Ας τα συλλογιστούμε και κυρίως αυτοί που εορτάζουν την επέτειο των 60 ετών της «Ουγγρικής Επανάστασης» του 1956.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: