Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Τελικά, ο αρχιπράκτορας διοικεί το Πρακτορείο ή είναι τροχονόμος εξυπηρετήσεων; Δίκτυο 53 υπαλλήλων του στα μέσα επικοινωνίας δεν είναι αστεία πράγματα. Είναι μηχανισμός!

George J. Prokopakis
Ψύλος τροχονόμος
Να με συγχωρεί ο αρχιπράκτορας του Πρακτορείου κ. Ψύλος που τον περισπώ από τη διερεύνηση της υπόθεσης του ρεπορτάζ από τη "σύλληψη" των περουκοφόρων της Νέας Υόρκης - να δει ποιόν θα απολύσει ο άνθρωπος - αλλά είναι και κάτι ακόμη με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί.
Την 2/6/2016 το ΔΣ του ευαγούς ιδρύματος έδωσε άδεια σε 53 δημοσιογράφους του να απασχοληθούν σε δεύτερη δουλειά. Για τους 47 απ' αυτούς η απόφαση αναφέρει...
ρητώς το μέσο της δεύτερης απασχόλησης και καταγράφεται το σκεπτικό της απόφασης. Καμιά δεκαριά αιτήματα (πέραν των 53) απερρίφθησαν - επίσης με συγκεκριμμένο σκεπτικό.
Μεταξύ των 47 είναι και δημοσιογράφος στον οποίο παρέχεται η άδεια να εργασθεί στο Μέγκα. Όχι όπου θέλει ή όπου βρει δουλειά - σε συγκεκριμένο κανάλι.
Η διοίκηση της ΕΡΤ ενέκρινε προχθές πέντε εξωτερικές παραγωγές. Μεταξύ αυτών και εκπομπή με παρουσιαστή το συγκεκριμένο υπάλληλο του Πρακτορείου, στον οποίο το ΔΣ είχε δώσει άδεια συνεργασίας μόνο με το Μέγκα. Τα γνωστά: κόστος παραγωγής, τα ασφαλιστικά θα βαρύνουν την ΕΡΤ.
Άντε τώρα ο αρχιπράκτορας του Πρακτορείου να συγκαλεί ΔΣ να αλλάξει την απόφαση της 2/6 για να βολευτούν όλοι. Άντε τώρα να βάζει ο αρχιπράκτορας του Πρακτορείου νομικούς συμβούλους να εφεύρουν σκεπτικό που θα δικαιολογεί την απασχόληση σε εταιρεία παραγωγής που "πουλάει" ό,τι θέλει, σε όποιον θέλει, παίρνει "συμπληρώματα" από τρίτους και δε συμμαζεύεται.
Τελικά, ο αρχιπράκτορας διοικεί το Πρακτορείο ή είναι τροχονόμος εξυπηρετήσεων; Δίκτυο 53 υπαλλήλων του στα μέσα επικοινωνίας δεν είναι αστεία πράγματα. Είναι μηχανισμός.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: