Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

Onlookers: Οι... φοροκυνηγοί κεφαλών του Βαρουφάκη! Kι επειδή η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια... ρουφιάνοι!

Από το "PRESS-GR"
Και το όνομα αυτών; Οnlookers.
Έτσι τους ονομάζει ο υπουργός Οικονομικών στο καινούργιο του email προς τον επικεφαλής του Eurogroup.
Οι Onlookers θα είναι τα "καλωδιωμένα" πρόσωπα, τα οποία θα παρατηρούν χωρίς να παίρνουν μέρος στο γεγονός και θα επισκέπτονται επιχειρήσεις, αναζητώντας εκείνους οι οποίοι θα κάνουν το... λάθος να μην κόψουν απόδειξη.
Αυτούς τους onlookers, θέλει να τους ρίξει στο κυνήγι της απόδειξης ο κ. Βαρουφάκης, σε μία προσπάθεια να...
χτυπήσει τη φοροδιαφυγή.
Στη λίστα θα περιλαμβάνονται άνεργοι, τουρίστες, νοικοκυρές και φοιτητές, οι οποίοι θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας καλωδιωμένοι. Θα καταγράφουν ήχο και εικόνα την οποία θα παραδίδουν στη συνέχεια στις φορολογικές αρχές οι οποίες και θα έχουν την ευθύνη να καταλογίζουν πρόστιμα σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις.
Στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου, το συγκεκριμένο σχέδιο θα αποτελέσει μία από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις τις οποίες βάζει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση. Το ευέλικτο ελεγκτικό σχήμα, το οποίο σχεδιάζεται, θα επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στην έκδοση αποδείξεων.

Μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού μεγάλος αριθμός υποψηφίων εξέφρασε το ενδιαφέρον του. Τα συγκεκριμένα άτομα θα προσληφθούν με δίμηνη σύμβαση χωρίς προοπτικές ανανέωσης της σύμβασης ή μονιμοποίησης στο Δημόσιο.

Σε ένα δίμηνο θα προσληφθούν στη θέση τους άλλοι εκατό και μετά άλλοι εκατό στη δική τους θέση.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, υποστηρικτικά στους «αόρατους» ελεγκτές εργάζονται ορισμένοι από τους 500 γερμανούς εφοριακούς, οι οποίοι έφτασαν στην Αθήνα έπειτα από μια φιλική «χορηγία» του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε θέσει στη διάθεση του Γιάνη Βαρουφάκη τους 500 γερμανούς εφοριακούς στην πρώτη τους συνάντηση στο Βερολίνο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο επίκεντρο της κριτικής οι... σκέψεις Βαρουφάκη

Ποικίλα σχόλια προκάλεσαν οι προτάσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών. Τις προτάσεις, που περιλαμβάνονται στην επιστολή Βαρουφάκη προς τον επικεφαλής του Eurogroup ενόψει της συνεδρίασης της Δευτέρας, αποκάλυψαν πρώτοι οι Financial Times, γράφοντας ότι τα πρόσωπα αυτά θα λειτουργούν ως… μυστικοί μη επαγγελματίες φοροεισπράκτορες, εξοπλισμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο ««Η Ελλάδα προτείνει τουρίστες ως φοροελεγκτές», η πρόταση αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία από τους ευρωπαίους αξιωματούχους, μάλιστα «ένας ξέσπασε σε γέλια όταν διάβασε την πρόταση». Το γεγονός αυτό δείχνει το χάσμα που μεγαλώνει μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας.

«Είναι ξεκαρδιστικό, εάν δεν ήταν τραγικό, το ότι σε αυτό κατέληξε μία κυβέρνηση σε μία βιομηχανοποιημένη χώρα», δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος που επικαλούνται οι FT.

Από την πλευρά της, η βρετανική εφημερίδα Independent έγραψε πως «η Ελλάδα έδωσε φρέσκιες υποσχέσεις στην Ε.Ε., καθώς τρέχει να βρει ρευστό για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Αλλά κοινοτικοί αξιωματούχοι λένε ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πράξει περισσότερα πριν βοηθήσει με κονδύλια έκτακτης ανάγκης».

Ίσως το πιο λογικό τμήμα των προτάσεων είναι αυτό που αναφέρεται στην έναρξη «συνομιλιών υψηλόβαθμου επιπέδου» επί ενός τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, γράφει από την πλευρά της η εφημερίδα Ιl Sole 24 Ore.

Κριτική και στο εσωτερικό

Σχολιάζοντας «τη διαρροή της επιστολής Βαρουφάκη», ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, παρατήρησε, μεταξύ άλλων: «Προβλέπουμε ότι σύντομα ο κ. Βαρουφάκης θα πάρει και πάλι απάντηση από την κ. Κωνσταντοπούλου για το κρέας που βαφτίζεται σε ψάρι».

«Όποιος έχει αίσθηση των ευρωπαϊκών διαδικασιών, αντιλαμβάνεται ότι με τέτοιες αντιφατικές, γενικόλογες ή γελοίες προτάσεις δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι πιεστικοί χρηματοδοτικοί στόχοι της χώρας», τονίζει το ΠΑΣΟΚ, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών με αφορμή την επιστολή του με τις επτά μεταρρυθμίσεις.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ παρακαλεί «ειλικρινά» την κυβέρνηση να ετοιμάσει έως τη Δευτέρα «σοβαρές, συνταγματικά νόμιμες, συγκεκριμένες, τεχνικά τεκμηριωμένες και δημοσιονομικά μετρήσιμες προτάσεις που να μπορούν να αξιολογηθούν θετικά και σε τεχνοκρατικό και σε πολιτικό επίπεδο».
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: