Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Mετά τους Σπυρόπουλο, Χριστοδουλάκη και σια... να κι η ορφανή του Γιωργάκη, μας προέκυψε κι η Παναρίτη! H (νεοφιλελεύθερη) Ελενα Παναρίτη έγινε ειδική σύμβουλος του Γ. Βαρουφάκη!


Από το "PRESS-GR"
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελενα Παναρίτη έγινε ειδική σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη και θα βρίσκεται στο πλευρό του κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο eurogroup απόψε το βράδυ.
Είναι θεσμική οικονομολόγος, ειδική στα...
ιδιοκτησιακά δικαιώματα και στην αντίστοιχη διαχείριση του δημόσιου τομέα και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.
Η Έλενα Παναρίτη, με νεοφιλελεύθερες απόψεις, ήταν το 2009 μία από τα πιο στενές συνεργάτιδες του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου που την είχε φέρει από το εξωτερικό, την είχε τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και αποτελούσε και σύμβουλό του.

Δούλεψε ως οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα  και σήμερα δραστηριοποιείται στην ελεύθερη αγορά ενώ γράφει τις απόψεις της στο μπλογκ της thoughtAction.
Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η Ελενα Παναρίτη είναι άτυπη σύμβουλος μόνο για την περίοδο των διαπραγματεύσεων λόγω των γνωριμιών της στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο ΔΝΤ.
Τι δήλωνε στο Bloomberg γαι το χρέος
«Πρέπει να γίνει στροφή 180 μοιρών, από τη λιτότητα να στραφούμε αποκλειστικά στις δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι αγκυλώσεις, η γραφειοκρατία, οι δομές», δήλωνε στο Bloomberg.
Δομικές μεταρρυθμίσεις που θα συνδεθούν όμως με μία νέα ελάφρυνση του χρέους είναι η πολιτική που πρέπει να προωθηθεί και με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών προκειμένου η χώρα να εξέλθει απ' την κρίση, σύμφωνα με την Έλενα Παναρίτη.
"Δεν γίνεται μόνο το ένα ή το άλλο. Η λύση είναι συνδυαστική", δήλωσε η κυρία Παναρίτη στο Bloomberg όπου προσκλήθηκε ως ιδρύτρια του think tank "Thought for Action".
Μάλιστα η κυρία Παναρίτη τονίζει ότι η ελληνική οικονομία θα πρέπει να περνά κάθε τρεις μήνες από τον έλεγχο των δανειστών προκειμένου να διασφαλιστεί η προώθηση των δομικών μεταρρυθμίσεων που τελικά θα βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης και αύξησης της παραγωγικότητας.
"Πρέπει να γίνει στροφή 180 μοιρών, από τη λιτότητα να στραφούμε αποκλειστικά στις δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να αντιμετωπιστούν οι αγκυλώσεις, η γραφειοκρατία, οι δομές", τόνιζε.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης ήταν παρών στην παρουσίαση του βιβλίου της "ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ" το 2011.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: