Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Καταγγελία - σοκ! Έχει κάνει αλχημεία στο βιογραφικό της η νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ; Τι λέει η ηγεσία του κόμματος;


Από τον Χρήστο Πετρόπουλο.
(press-gr)
Αγαπητό Press-gr, 
επειδή είδα ότι προβάλετε κι εσείς την τοποθέτηση της κ. Ασημακοπούλου ως εκπροσώπου της ΝΔ μαζί με το βιογραφικό της, θέλω να σας ενημερώσω για την καταγγελία που έχει υπάρξει σε βάρος της από την προεκλογική περίοδο.
Κατηγορείται ότι έχει κάνει αλχημεία στο βιογραφικό της εμφανίζοντας ένα απλό Κολέγιο ως Πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές απορίες.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι... -όπως φαίνεται- η ίδια όχι μόνο δεν έχει απαντήσει στην καταγγελία αλλά το ίδιο ακριβώς βιογραφικό έχει αναρτήσει και στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής μετά την εκλογή της ως βουλευτής Ιωαννίνων.
Τώρα που έγινε και σε επίσημη θέση εκπρόσωπος της ΝΔ, θα της κάνει κάποιος την ερώτηση (σε αυτή ή τον γραμματέα του κόμματος Μ. Κεφαλογιάννη) για να δώσει διευκρινίσεις;
Ιδού η αρχική καταγγελία όπως την βρήκα ανηρτημένη στο διαδίκτυο:
Στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της http://www.asimakopoulou.gr/bio.php  η κυρία Άννα Ασημακοπούλουαναφέρει ότι έλαβε πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Bryn Mawr. Έψαξα όλα τα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ αλλά δεν βρήκα να υπάρχει Πανεπιστήμιο με αυτό το όνομα. Πιθανότατα, η κ. Ασημακοπούλου θα εννοεί το Κολλέγιο Bryn Mawr College http://www.brynmawr.edu στην Πολιτεία της Πενσυλβανίας, το οποίο και αναφέρει ως... Πανεπιστήμιο!
 Επειδή όμως είναι άλλο πράγμα το Πανεπιστήμιο και άλλο το Κολλέγιο, είναι πραγματικά απορίας άξιο, πως γίνεται η κ. Ασημακοπούλου να εμφανίζεται ως οικονομολόγος και ταυτόχρονα και ως δικηγόρος. 
Το αναφέρω αυτό γιατί όπως γράφει σπούδασε σε προπτυχιακό επίπεδο οικονομικά (σε Κολλέγιο) και εν συνεχεία σε μεταπτυχιακό επίπεδο Νομικά. Όμως ο μεταπτυχιακός τίτλος, είναι τίτλος εξιδείκευσης σε κάποιο επιστημονικό αντικείμενο (Νομικά) το οποίο όμως η ίδια δεν έχει σπουδάσει σε προπτυχιακό επίπεδο. Συνεπώς, σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί βασικό τίτλο σπουδών. Επειδή με τις σπουδές στα Κολλέγια επικρατεί στην κυριολεξία ένα μπάχαλο για το ποια αναγνωρίζονται και ποια όχι, καλό θα είναι να δηλώσει η ίδια στο βιογραφικό της και τις αντίστοιχες αναγνωρίσεις από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
Χωρίς να συσχετίζω τίποτα με την περίπτωση της κ. Άννα Ασημακοπούλου θα σας υπενθυμίσω ότι στο κόμμα μας (ΝΔ) ελέγχονται με διαφάνεια τα πάντα και έχουν υπάρξει κατά το παρελθόν αποπομπές υποψηφίων από τα κομματικά ψηφοδέλτια, σε περιπτώσεις όπου έχει διαπιστωθεί παραπλάνηση του εκλογικού σώματος, μέσα από τη χρήση ψευδών στοιχείων.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πετρόπουλε,

Στις Η.Π.Α. οι όροι κολέγιο και πανεπιστήμιο είναι σχεδόν συνώνυμοι, εφόσον υπάρχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ των 2. Αρκετά από τα καλύτερα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. αναφέρονται σαν colleges. Ρίξτε σας παρακαλώ μία ματιά εδώ:

http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_difference_between_a_college_and_a_university

Ως εκ τούτου, η κυρία Ασημακοπούλου δεν διαπράττει κάποιο σοβαρό λάθος ή αδίκημα αναφέροντας τη σχολή της σαν πανεπιστήμιο. Είναι λυπηρή η στάση σας, γιατί με κακεντρέχεια και με παιχνίδι λέξεων πετάτε λάσπη προς την κυρία Ασημακοπούλου, που είμαι σίγουρος ότι κουράστηκε για να πάρει τα πτυχία της όσο εσείς. Τα συμπεράσματα σας είναι παιδαριώδη και αυθέρετα.

Θανάσης