Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Εκκρεμοδικεί πρόστιμο 200.000 ευρώ για τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Βερνίκο!

Δικαστική εκκρεμότητα του Υφυπουργού Ναυτιλίας
Ηθικό ζήτημα και άρα πολιτικό θέμα προέκυψε μετά από την αποκάλυψη από την τηλεοπτική εκπομπή  «Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου της καταδίκης του Υφυπουργού, Γιώργου Βερνίκου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ.
Η αποκάλυψη βασίστηκε σε...
δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βερνίκος καταδικάστηκε στην καταβολή του προστίμου τον Δεκέμβριο του 2009. Έκτοτε και μετά από προσφυγή του Γιώργου Βερνίκου η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια.
Το ηθικό ζήτημα προκύπτει από την στιγμή που αφενός ο κ. Βερνίκος παραδέχεται πώς δεν ενημέρωσε προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εκκρεμότητα ως όφειλε και αφετέρου διότι η υπόθεση αυτή που αφορά εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν έχει τελεσιδικήσει.
Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ με την υπόθεση που αφορά τον Υφυπουργό Ναυτιλίας
Ο κ. Γιώργος Βερνίκος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» και απάντησε στα ερωτήματα που του ετέθησαν. Παραδέχτηκε ωστόσο πώς δεν ενημέρωσε ο ίδιος τον πρωθυπουργό για την υπόθεση του και δήλωσε πώς δεν γνωρίζει αν η υπόθεση είναι εις γνώσιν του κ. Σαμαρά.
Παρακολουθήστε την τηλεφωνική παρέμβαση του Υφυπουργού
Είναι προφανές πώς κατόπιν όλων όσων ειπώθηκαν στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» προκύπτει ζήτημα ηθικής τάξης. Πώς, ενώ εκκρεμεί υπόθεση στα δικαστήρια και ανεξάρτητα από το εάν ο σημερινός Υφυπουργός είναι ένοχος ή αθώος ως προς την καταδίκη του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Βερνίκος τοποθετείται σε κυβερνητική θέση; Η ενέργεια αυτή από μόνη της μπορεί λογικά να εκληφθεί ως επιβράβευση (αν και εφόσον έχει διαπιστωθεί τελεσιδίκως παρανομία) ή ακόμη χειρότερα,ως άλλη μία ένδειξη ελλείμματος ελέγχου εντός του συστήματος εξουσίας.
Tο ντοκουμέντο


Από zougla.gr μέσω Παπατζήδες  (Το Γρέκι
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: