Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΕΝΑ ΠΑΝΑΡΙΤΗ: "Δυστυχώς δεν έχουμε δικτατορία για να προωθήσουμε τις αλλαγές"....


Η χούντα στην τηλεόραση
Μια βραδιά μνημονιακής πανδαισίας σε εθνικό δίκτυο μάς επιφύλαξαν τα κανάλια προχθές το βράδυ. Πάγκαλος στο Σκάι κατά πάντων, Βορίδης, Λοβέρδος, Σπηλιωτόπουλος στον Πρετεντέρη ξεκοίλιαζαν το Δημόσιο ή εν πάση περιπτώσει το κομμάτι του που δεν κανιβάλιζαν οι κ.κ. Στάη και Μπακογιάννη στη ΝΕΤ παρέα με την Έλενα Παναρίτη.
Αξίζει να σταθούμε στην τελευταία εκπομπή, διότι ήταν απολύτως ενδεικτική του...
τρόπου με τον οποίο γίνεται η προπαγάνδα κατά του Δημοσίου και πώς ο κυρίαρχος ομοιογενοποιημένος καθεστωτικός λόγος δεν αντέχει την αλήθεια.
Όταν στην εκπομπή παρενέβη από τη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Α. Καζάκος για να εξηγήσει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι όσοι συμφωνούσε η ομήγυρη των προθύμων και ότι άλλα λέει η κυβέρνηση και άλλα είναι τα στοιχεία της ιδίας και της Εurostat, οι κυρίες Στάη και Μπακογιάννη τον διέκοψαν από κοινού.
Η Ελ. Στάη διέκοψε άλλον έναν προσκεκλημένο, τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου Κ. Μποτόπουλο, λέγοντάς του πως "πελαγοδρομεί", όταν ο ίδιος απάντησε αρνητικά στην ερώτησή της εάν πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα στο Δημόσιο.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της τοπικής ιδεολογικής ηγεμονίας πήρε θάρρος και η Έλ. Παναρίτη, της οποίας η καριέρα είναι δίπλα σε δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής, για να πει: "Δυστυχώς δεν έχουμε δικτατορία για να προωθήσουμε τις αλλαγές".
"Ευτυχώς, ευτυχώς" έσπευσαν να τη διορθώσουν οι υπόλοιποι, "ευτυχώς" είπε και η ίδια.
Συνεπώς, αφού "μπερδεύτηκε", αυτό που ήθελε να πει ήταν "Ευτυχώς που δεν έχουμε δικτατορία για να προωθήσουμε τις αλλαγές", τοποθέτηση απολύτως ξεκούδουνη αν κρίνουμε από την υπόλοιπη τοποθέτησή της. "Δυστυχώς", εννοούσε η κ. Παναρίτη, και ευτυχώς για την ίδια η χούντα έχει αρχίσει από τα κανάλια...
Γ.Κ.
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=642986
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: