Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αποθέωση Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη...

Τους δρόμους της συμπρωτεύουσας κατέκλυσαν χθες πολίτες οι οποίοι κρατώντας σημαίες του ΠΑΣΟΚ φώναζαν διαρκώς συνθήματα υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου και της πολιτικής του. Όλα άρχισαν στις έξι το απόγευμα, όταν φοιτητές που ήταν συγκεντρωμένοι στο άγαλμα του Βενιζέλου, ξεκινήσαν να κατηφορίζουν προς την παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Λίγο πριν την πλατεία Αριστοτέλους ενώθηκαν με μια μεγάλη ομάδα οδηγών ταξί που είχαν έρθει από όλη την Ελλάδα, και κρατώντας φωτογραφίες του Γιώργου Παπανδρέου που έγραφαν “Είμαστε δίπλα σου”, τραγουδούσαν το ¨Καλημέρα ήλιε¨ του Μάνου Λοΐζου.
Στον λευκό Πύργο συνάντησαν τους συγκεντρωμένους της ΑΔΕΔΥ. “Ο Γιώργος είναι ο εγγυητής της εθνικής μας αναγέννησης, συγκρούεται με τα θηρία αλλά θα νικήσει” δηλώνει χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών και συμπληρώνει “ μακάρι όλοι να είχαμε το κουράγιο και την ψυχική δύναμη αυτού του ανθρώπου”
Το πλήθος των υποστηρικτών της κυβέρνησης Παπανδρέου κατευθύνθηκε έπειτα προς το...
Βελλίδειο. Στην κορυφή της πορείας βρισκόταν ένα κίτρινο ταξί που από τα μεγάφωνα του ακουγόταν η Carmina Burana. Κάθε τόσο η μουσική διακόπτονταν από συνθήματα όπως ¨Γιώργο μαζί στη νέα αλλαγή” και “είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός”.
Οι εκδηλώσεις χαράς κορυφώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ, οπότε και πάνω από 10.000 πολίτες βρέθηκαν έξω από το Βελλίδειο μονό και μόνο για να δουν, έστω και για λίγα δευτερόλεπτα, από κοντά τον αναμορφωτή της σύγχρονης Ελλάδας. Είχαν ετοιμάσει μάλιστα και πυροτεχνήματα τα οποία θα φωτίζαν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης προσδίδοντας έτσι πανηγυρικό χαρακτήρα στην βραδιά.
Οι αστυνομικές δυνάμεις μη αντιλαμβανόμενες τις προθέσεις των συγκεντρωμένων, προέβησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να τους διαλύσουν. Η εκδοχή που διαρρέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ότι οι παρευρισκόμενοι δεν κατέστησαν σαφείς τις προθέσεις τους, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί, να θεωρήσουν ότι αποτελούν μια εν δυνάμει απειλή για τον πρωθυπουργό, και να αναγκαστούν να καταφύγουν στη βία.
Αν και απογοητευμένοι με το περιστατικό, οι συμμετέχοντες σε αυτή την αυθόρμητη λαϊκή κίνηση δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια εμψύχωσης. Μόνος στόχος τους είναι να σφίξουν το χέρι και να βγουν μια φωτογραφία με τον άνθρωπο που κρατά σταθερά το τιμόνι της χωράς. Άλλωστε οι περισσότεροι έχουν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα και έχουν μείνει άυπνοι  δύο μερόνυχτα για αυτή τη στιγμή.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: