Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Συγκλονιστικό ιστορικό ντοκουμέντο! Αποδομεί τη σημερινή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση των υποτακτικών του ΔΝΤ!...

“Σύντροφοι”, κατάντια… είστε χειρότεροι και από τον δικτάτορα Μεταξά!
Από το “Στοχασμός-Πολιτική
  
"...αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια,
λευτερώθη με άρματα και θυσίες..."
Γιάννης Μακρυγιάννης

Γράφει ο Δευκαλίων

Το 1936 το Ελληνικό Κράτος (δηλαδή το μισητό φασιστικό καθεστώς του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά), αρνήθηκε να εξυπηρετήσει δάνειο που είχε συνάψει με την Βελγική Τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.
Η κυβέρνηση του Βελγίου έσπευσε να συνδράμει την Βελγική Τράπεζα και προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς Δικαίου που είχε ιδρυθεί από την Κοινωνία των Εθνών (πρόδρομό του ΟΗΕ).
Στην προσφυγή της η Βελγική Κυβέρνηση κατηγορούσε την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Το Ελληνικό Κράτος (η δικτατορική φασιστική κυβέρνηση Ιωάννη Μεταξά), απάντησε με υπόμνημα στο οποίο ανέφερε
• «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο»
(Yearbook of the International Law Commission, 1980, τομ. ΙΙ, μέρος Α., σελ. 25, 26)
Η δική έγινε το 1938 και ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κράτους (της φασιστικής κυβέρνησης Ιωάννη Μεταξά), κατέθεσε νέο υπόμνημα στο οποίο ανέφερε:
«Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος, και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του, κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας. Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους».
Με βάση αυτά τα επιχειρήματα, το Διεθνές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαίου της Κοινωνίας των Εθνών δικαίωσε την...
 Ελλάδα.
Το σπουδαιότερο όμως είναι το εξής: Σε αυτό το νομικό δεδομένο (Νομικά Επιχειρήματα, Δικαστική Απόφαση), στηρίχθηκε το 2003 ο Πρόεδρος της Αργεντινής Νέστωρ Κίρσνερ, για να διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του Δημόσιου Χρέους της Αργεντινής και να σώσει την χώρα του από τα νύχια του ΔΝΤ.
Αυτά είναι τα Ιστορικά γεγονότα και δυστυχώς το συμπέρασμα εξάγεται εντελώς αβίαστα: «Σύντροφοι», είναι κατάντια… είστε χειρότεροι και από τον Μεταξά!

* Επισυνάπτονται σχετικά πρακτικάAdd To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

ΕΛ είπε...

Δευκαλίωνα σαν να μη μας τα λες καλά. Τι πάει να πει "σύντροφοι είστε χειρότεροι από τον Μεταξά"; Δηλαδή ο Μεταξάς δεν έκανε καλά που δεν πλήρωσε;
Φιλάρια, αφήστε επιτέλους το παραμύθι για τον Μεταξά. Αν διαφωνούμε για τις μεθόδους καταστολής του κατά το κομμουνιστών, το συζητάμε. Αλλά κι' αυτοί ας μην έσπαγαν τα χέρια με σιδερολοστούς των καπνεργατών που δεν θέλανε γενική απεργία.
Τώρα όσο αφορά στις εθνικές του υπηρεσίες, πιστεύω να μην υπάρχει διαφωνία για το τι χάλια βρήκε την εθνική άμυνα και που την έφτασε. Απόδειξη είναι πως οι Ιταλοί πιστεύοντας τις αναφορές Γκράτσι, ο οποίος δεν είχε πάρει γκάβο για τα αμυντικά έργα, νόμιζαν ότι θα κάνουν βολτίτσα μέχρι την Αθήνα.
Στο κάτω κάτω αφήστε τον ήσυχο. Αυτός πέθανε στην ψάθα, όχι σαν κάποιους άλλους, παλαιούς και σύγχρονους που εξασφάλισαν και τα τρισέγγονα τους.
Ασχοληθείτε με τους αιματορουφήχτρες και αφήστε τους πεθαμένους που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.