Τρεις για Βατοπέδι
Ήταν 6 μικροί νέγροι μα όταν έσβησαν τα φώτα έμειναν πέντε.
Οι πέντε μικροί νέγροι μόλις έσβησαν τα φώτα έμειναν 3.
Όταν θα ξανασβήσουν τα φώτα δεν θα μείνει κανένας.
Αφήνουμε την Αγκάθα Κρίστι και ερχόμαστε στην πραγματικότητα της Βουλής.
Παραπέμπονται στο δικαστικό συμβούλιο, για την υπόθεση του Βατοπεδίου τρείς από τους 5 υπουργούς της Ν.Δ. που είχαν αρχικά προταθεί, με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Πρόκειται για τους Ευάγγελο Μπασιάκο, Αλέξανδρο Κοντό, (πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης) και Πέτρο Δούκα (πρώην υφυπουργό Οικονομικών). Οι Γ. Βουλγαράκης και Θ. Ρουσόπουλος δεν παραπέμπονται αφού δεν συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 151 ψήφων που απαιτείται.
Οι τρεις παραπέμπονται για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας στο αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και όχι για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και της απάτης σε...
βάρος του Δημοσίου για την δήθεν κυριότητα της Μονής επί της λίμνης, για τα οποία είχε επίσης προταθεί η παραπομπή τους.
βάρος του Δημοσίου για την δήθεν κυριότητα της Μονής επί της λίμνης, για τα οποία είχε επίσης προταθεί η παραπομπή τους.
Οι άλλοι δύο ελεγχθέντες πρώην υπουργοί, οι κ.κ. Γ. Βουλγαράκης (κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος) και Θ. Ρουσόπουλος (κατηγορούμενος για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία, της ηθικής αυτουργίας στην προσπόριση αθέμιτου περιουσιακού οφέλους εκ μέρους της Μονής Βατοπεδίου και της απάτης από κοινού σε βάρος του Δημοσίου) δεν παραπέμπονται στο δικαστικό συμβούλιο.
Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας (Καθημερινή), όπως ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, έχουν ως εξής:
- ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ψήφισαν 184 βουλευτές, έγκυρα 179, άκυρα 5 λευκά 1.
Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην προσπόριση αθέμιτου περιουσιακού οφέλους εκ μέρους της Μονής Βατοπεδίου και τρίτων εταιρειών, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 131 βουλευτές, κατά 38 και «παρών» δήλωσαν 8.
Για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ τάχθηκαν 131 βουλευτές, κατά 37 και «παρών» δήλωσαν 9
Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα της απάτης από κοινού σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 130, κατά 38 και «παρών» δήλωσαν 9.
- ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: Ψήφισαν 184 βουλευτές, έγκυρα 182, άκυρα 2 λευκά 2
Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 139, κατά 29 και «παρών» δήλωσαν 8.
Για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 162 βουλευτές, κατά 8 και «παρών» δήλωσαν 7.
Για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 139, κατά 27 και «παρών» δήλωσαν 10 βουλευτές.
- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Ψήφισαν 184, έγκυρα 181, άκυρα 3 και λευκά 1
Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 134, κατά 34 και «παρών» δήλωσαν 9
Για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 155 βουλευτές, κατά 13 και «παρών» δήλωσαν 8
Για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 136, κατά 31 και «παρών» δήλωσαν 9
- ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ: Ψήφισαν 184, έγκυρα 178, άκυρα 6, λευκά 1.
Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στο αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 134, κατά 34 και «παρών» δήλωσαν 8
Για το αδίκημα της αυτουργίας και συναυτουργίας σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 156 βουλευτές, κατά 11 και «παρών» δήλωσαν 7
Για το αδίκημα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, υπέρ της παραπομπής τάχθηκαν 135, κατά 30 και «παρών» δήλωσαν 8
- ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Ψήφισαν 184 βουλευτές, έγκυρα 179, άκυρα 5, λευκό 1
Υπέρ της παραπομπής του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος τάχθηκαν 104 βουλευτές, κατά 54 και «παρών» δήλωσαν 20.







1 σχόλια:
Kαλη σας Ημερα!! Επειδη εσβησαν Από καποιο Σφαλμα οι φωτογραφιες των μπανερς μου παρτε τους κωδικους παλι από την σελιδα μου! Ευχαριστω http://www.molibixarti.blogspot.com/m
Δημοσίευση σχολίου