Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Siemens! Κι άλλο ντοκουμέντο-κόλαφος για Χριστοδουλάκη και Αλογοσκούφη...

Από το "press-gr"
  
Η έγγραφη εισήγηση του ΟΣΕ για καταγγελία της επίμαχης σύμβασης που όμως αγνόησε το υπουργείο Οικονομικών!
Πάλι ψέμματα από τους δύο πρώην "τσάρους" και ... συνεταιράκια
Από τον Δημήτρη Ηλιάδη
AΠΟΚΑΛΥΨΗ

Φέρνουμε σήμερα στο φως άλλο ένα ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι ο Ν. Χριστοδουλάκης, όπως και το παλιό ... συνεταιράκι του Γ. Αλογοσκούφης, είπαν ψέμματα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Siemens.
Οι κ. Χριστοδουλάκης και Αλογοσκούφης, για να σωθούν από τις ευθύνες τους, σε πλήρη ευθυγράμμιση ισχυρίστηκαν ότι ως υπουργοί Οικονομικών δεν είχαν και δεν μπορούσαν να ασκήσουν καμία αρμοδιότητα αναφορικά με προγραμματικές ή άλλες συμβάσεις με την εταιρεία Siemens.
Και οι δύο υποστήριξαν επίσης ότι δεν δέχτηκαν καμιά εισήγηση από πλευράς υπουργείου Μεταφορών και ΟΣΕ για να κηρυχθούν έκπτωτες οι κοινοπραξίες που δεν ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Το σημερινό έγγραφο είναι η εισήγηση που υπογράφει ο τότε πρόεδρος του ΟΣΕ Ανδρέας Λαμπρινόπουλος προς την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΣΕ, δηλαδή τον ...ένα και μοναδικό μέτοχο, τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών. Είναι η...
 κρίσιμη γενική συνέλευση του Ιανουαρίου 2003 στην οποία αποφασίστηκε η αναθεώρηση των συμβάσεων. Και η  εισήγηση αφορά τη σύμβαση 39 για την προμήθεια 24 ηλεκτραμαξών. Και όπως φαίνεται στο έγγραφο ο ΟΣΕ προτείνει να δοθεί "η τελευταία ευκαιρία στην κοινοπραξία να αναλάβει πλήρως τις συμβατικές ευθύνες της" και αν δεν υπάρξει ανταπόκριση "ο Οργανισμός να προβεί στη διαδικασία καταγγελίας της Σύμβασης και κήρυξης της Κοινοπραξίας έκπτωτου".
Δηλαδή φαίνεται καθαρά ότι ο ΟΣΕ είχε κάνει συγκεκριμένη πρόταση στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είχε την αρμοδιότητα για να λάβει ή όχι την απόφαση - παρά τα όσα λέει σήμερα ο κ. Χριστοδουλάκης. Και η εισήγηση έλεγε ότι να γίνει η αναθεώρηση και αν η κοινοπραξία δεν ανταποκριθεί στη νέα συμφωνία να καταγγελθεί η σύμβαση.
Η επόμενη γενική συνέλευση, για να γίνει η καταγγελία της πρώτης από τις συμβάσεις, ορίστηκε ως γνωστόν για τον Ιούνιο του 2003, αλλά εκεί για το συγκεκριμένο θέμα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών πρότεινε ...αναβολή της συζήτησης και της λήψης απόφασης, με αποτέλεσμα να μην καταγγελθεί ποτέ η σύμβαση!!!
Ποιος έχει λοιπόν τις ευθύνες για την μη καταγγελία των συμβάσεων; Όσο κι αν προσπαθεί να παραποιήσει την πραγματικότητα ο κ. Χριστοδουλάκης με τη βοήθεια του κ. Αλογοσκούφη, τα πράγματα μιλούν από μόνα τους.
Και να θυμίσουμε ποιος ήταν, στη γενική συνέλευση του Ιανουαρίου 2003, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών; Οχι κανένας "υπαλληλάκος",  αλλά ο τότε (και νυν) γενικός γραμματέας του κ. I. Κουσουλάκος!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: