Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Χρεοκοπία όλου του πολιτικού συστήματος, η σημερινή εξέλιξη

Από το http://press-gr.blogspot.com/2010/04/x.html
.
Aπό τους Οικολόγους Πράσινους
Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. Χρεοκοπία όλου του πολιτικού συστήματος, η σημερινή εξέλιξη
Για την απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το μηχανισμό δανεισμού της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, οι εκπρόσωποι τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος και Ιωάννα Κοντούλη έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Σηματοδοτεί τη χρεοκοπία ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, καθώς δε διασφαλίζει ούτε καν ότι...

η χώρα θα αποφύγει τελικά την πτώχευση. Τα δείγματα γραφής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν αφορούν μόνο σαρωτικές μειώσεις εισοδημάτων και δικαιωμάτων, αλλά και εκτεταμένη λεηλασία των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος.
Η ελληνική κυβέρνηση, η τωρινή και οι προηγούμενες, αλλά και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, στάθηκαν πολύ κατώτερες των περιστάσεων. Τις τελευταίες εβδομάδες, το ελληνικό Δημόσιο δε χρειαζόταν δανεικά, αλλά εγγυήσεις για να δανειστεί με αξιοπρεπή επιτόκια. Η χώρα αφέθηκε στο έλεος των χρηματαγορών, επειδή τις εγγυήσεις αυτές δεν τις διεκδίκησε η κυβέρνηση ούτε τις πρόσφεραν οι άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης.
Δεν θα μοιραστούμε αυταπάτες ότι γίνεται να μείνουμε ανέγγιχτοι, θα επιμείνουμε όμως σε συνολικές λύσεις για υπεράσπιση των κόκκινων γραμμών, δίκαιη κατανομή των όποιων αναπόφευκτων βαρών, βιώσιμη πολιτική για την οικονομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναδιάρθρωση του χρέους. Είναι η ώρα να διαμορφώσουμε εναλλακτικές απαντήσεις για ταυτόχρονη έξοδο από την οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτική κρίση. Και, παράλληλα, να ζητήσουμε τις ευθύνες που απαιτεί η κοινωνία για όσα έπρεπε να είχαν αλλάξει και δεν άλλαξαν».
Η οικονομική κρίση και οι τελευταίες εξελίξεις θα είναι κεντρικό θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: