Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

19 ΜΑΡΤΗ, ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ,ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΟ

Σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα την Παρασκευή 19 Μάρτη εκπαιδευτικοί και μαθητές διοργανώνουν δύο ώρες εκδηλώσεις κατά του ρατσισμού με αφορμή τη Παγκόσμια μέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων.
Η πρόταση της ΟΛΜΕ να διοργανωθεί μια τέτοια εκδήλωση μέσα στα σχολεία έρχεται σε μια περίοδο όπου σημειώθηκαν ανοικτές φασιστικές προκλήσεις στους Αμπελοκήπους και στα Χανιά.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές της Κίνησης ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή συνεργάστηκαν για να γίνουν εκατοντάδες εκδηλώσεις με προβολή ταινιών, έκθεση φωτογραφίας και συζητήσεις.
Μάλιστα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ θα βρίσκονται έξω από πολλά σχολεία μοιράζοντας υλικό.
Με αφορμή αυτή τη μέρα θέλουμε επίσης να καλέσουμε σε...

αγωνιστική επαγρύπνηση τους εκπαιδευτικούς καθώς μετά τα μέτρα σταθεροποίησης έρχεται το Σχέδιο Καλλικράτης που απειλεί να διαλύσει την δημόσια εκπαίδευση αλλά και να ανοίξει νέους ρατσιστικούς διαχωρισμούς με την δημιουργία διαπολιτισμικών σχολείων χρηματοδοτούμενων απ’ ευθείας από ευρωπαϊκά περιφερειακά προγράμματα στα οποία θα «παρκάρουν» χωρίς μέλλον μετανάστες μαθητές.
Το πρόσφατο νομοθέτημα για την ιθαγένεια άφησε πίσω του τα συντρίμμια ονείρων για απόκτηση αυτού του δικαιώματος σε ποσοστό πάνω από 85%.
Για αυτό και ο αγώνας όχι μόνο δεν δικαιώθηκε αλλά συνεχίζεται. Συνεχίζεται για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.
Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις όπου θα μπορούν να διδάσκονται και στη μητρική τους γλώσσα τα παιδιά χωρίς οι εκπαιδευτικοί να διατρέχουν το κίνδυνο των διώξεων από τον κρατικό μηχανισμό όπως έγινε με την περίπτωση της Στέλλας Πρωτονοταρίου στο 132ο σχολείο.
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντιφασίστες της πλάκας, κάντε λίγο κράτι.. και μην πολυσκίζεστε στον αγώνα... έχουν αναλάβει άλλοι ποιο ισχυροί και ποιο σοβαροί από εσάς, τον αντιρατσιστικό αγώνα. π.χ. Το ίδιο το Στέιτ Ντιπαρτμεντ. Οπότε λίγο υπομονή και θα σας δικαιώσει ο Ομπάμα, η Μέρκελ, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Βαλλιανάτος, η Θάλεια και άλλοι συνεπείς αγωνιστές του επαναστατικού "αριστερού" κινηματος...