Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

Γιώργο να επιλέξεις: Ή εμάς, ή τα λαμόγια! Δεν χωράμε όλοι στο ίδιο Κίνημα!

Στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα οργανώθηκα το 1988, σε ηλικία 14 ετών! Και αποχώρησα το 1994. Από τότε, μέχρι πριν ένα χρόνο περίπου, ήμουν σταθερά και σθεναρά εκτός! Θεωρούσα ότι το ΠΑΣΟΚ που γνώρισα δεν υπήρχε... Ότι τη θέση του είχε πάρει ένα απολιτίκ σπορπομάζωμα ανιστόρητων ματαιόδοξων μανδαρίνων! Και δεν είχα και άδικο...
Ωστόσο, πέρσι τον Αύγουστο ακούγοντας την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, ένιωσα ξανά εκείνη την ίδια εφηβική φλόγα που με είχε οδηγήσει εξαρχής στο δρόμο του Σοσιαλισμού, της Αριστεράς και της Δημοκρατίας!
Και είπα στον εαυτό μου: "Μία στο εκατομμύριο να πιστεύει ο Γιώργος αυτά που λέει, δεν έχω το δικαίωμα να είμαι εκτός! Θα γυρίσω και θα αγωνιστώ να γίνουν πράξη!". Διότι, στην περίπτωσή μου, δεν με "προσηλύτισε", αλλά συναντήθηκαν οι απόψεις μας, που τις θεωρούσα (και όχι αδίκως) εξόριστες από το ΠΑΣΟΚ του εκσυγχρονισμού!
Και μαζί με εμένα, ή εγώ μαζί τους -το ίδιο κάνει- γυρίσαμε πολλοί που είχαμε αποχωρήσει κάποτε για τους ίδιους λόγους. Γυρίσαμε να αγωνιστούμε για μια κοινωνία της Δικαιοσύνης, της Αρετής και ένα πολίτευμα της Άμεσης Δημοκρατίας! Γιατί αυτά μας είπε ο Γιώργος ότι θα πράξει, για αυτά θα παλέψει ως πρωθυπουργός.
Όμως, το "αμαρτωλό" παρελθόν εκείνης της άθλιας εκσυγχρονιστικής νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης, όλο και επιστρέφει, όλο αναδύεται μέσα από το βούρκο του. Και μας πληγώνει και μας υπενθυμίζει γιατί αρνηθήκαμε να συμπράξουμε τότε! Μας θυμίζει με αυστηρότητα γιατί φύγαμε τότε!
Και όσο όλοι αυτοί, οι τότε "παίκτες", ατιμώρητοι -έστω πολιτικά- παραμένουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τόσο η δική μας αγωνία μεγαλώνει στο απλό ερώτημα: Μήπως θα μας προδώσουν ξανά; Μήπως πάλι ο αγώνας μας θα καταλήξει σε επινίκια και την επόμενη ημέρα το ίδιο σύστημα αναλάβει πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας;
Ο Γιώργος διαψεύδει, λέει όχι... Αλλά, όλοι αυτοί παραμένουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ! Και προκαλούν μόνο με την παρουσία τους!
Γυρίσαμε στο ΠΑΣΟΚ να αγωνιστούμε για μια κοινωνία της Δικαιοσύνης και της Αρετής! Οι άνθρωποι όμως που θα κληθούν να τη χτίσουν πρέπει να είναι δίκαιοι και ενάρετοι... Δεν ξέρω πόσοι υπάρχουν και εάν υπάρχουν! Είναι του Γιώργου δουλειά να τους βρει, να τους αναθέσει καθήκοντα και να τους ελέγχει!
Όπως είναι και του Προέδρου υποχρέωση να απαιτήσει το στήσιμο της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ εξ αρχής! Ώστε οι νέες Τοπικές να γίνουν πάλι φυτώρια στελεχών και ελεύθερων ανθρώπων, πολιτικοποιημένων και αποφασισμένων! Οργανωτικά κλειστές και σφιχτές από τη μία, ανοιχτές στην κοινωνία και τις ιδέες από την άλλη, αλλά σε καμία περίπτωση ορθάνοιχτες στους περαστικούς και στα λαμόγια!
Γυρίσαμε στο ΠΑΣΟΚ να αγωνιστούμε για τις ζωές μας, για το μέλλον μας, για τις αρχές και τις αξίες μας! Ο Γιώργος λέει ότι θέλει ανθρώπους σαν και εμάς στο πλευρό του! Την ίδια ώρα όμως, δεν αποφασίζει τι θα κάνει με τους άλλους που δεν θέλει... Δεν είναι εύκολη η κρίση, ειδικά όταν φλερτάρεις με την εξουσία! Όμως, εάν τους κρατήσει ανάμεσά μας, ακόμα και αν κερδίσουμε την αυτοδυναμία, όλοι αυτοί θα φροντίσουν με τις πράξεις τους να σαμποτάρουν το έργο μας και στο τέλος να μας "ρίξουν"! Και επειδή αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, είναι η τελευταία ευκαιρία του λαού και της πατρίδας που ιδρύθηκε για να υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος ας πάρει την ιστορική απόφαση να τους στείλει σπίτια τους χωρίς να υπολογίσει το κόστος!
Γιατί, στην πραγματικότητα, δεν θα υπάρχει κόστος! Με την αυτοκάθαρσή μας, θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του λαού και θα μας δώσει ευχάριστα την εξουσία! Όχι απλώς για να απαλλαγεί από τη Δεξιά, αλλά για να διακυβερνηθεί με Δικαιοσύνη και Αρετή! Και ο ίδιος ο λαός θα σταθεί στο πλευρό μας τότε, σε όσους μπουν στο δρόμο μας εμπόδιο...
Στοχασμός-Πολιτική
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: