Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Διεθνές Συμπόσιο – International Symposium: Ιερουσαλήμ (Δημήτρης Τσιρώνης)

Χαιρετισμός στο Διεθνές Συμπόσιο του βουλευτή Άρτας ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσιρώνη
Φίλες και Φίλοι,
Αγαπητοί Σύνεδροι,
Τον περασμένο Νοέμβριο στη Δαμασκό της Συρίας, είχα την τιμή να εκπροσωπήσω τη Βουλή των Ελλήνων στο Διεθνές Συμπόσιο για το ‘’Δικαίωμα στην Επιστροφή των Παλαιστινίων στην Πατρίδα τους’’.
Την επόμενη της επιστροφής μου από τη Δαμασκό, στις 25.11.2008, κατήγγειλα από το βήμα της Βουλής ότι συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ότι η διεθνής κοινότητα κλείνει τα μάτια, εθελοτυφλεί μπροστά σ’ αυτό το έγκλημα. Ένα μήνα αργότερα ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί. Ήταν τα χειρότερα Χριστούγεννα για τον παλαιστινιακό λαό, αλλά και για εμάς που η σκέψη μας ήταν κοντά τους. Η θλίψη μας έγινε θυμός και οργή για την αδικία.
Σ’ αυτή τη σεμνή βραδιά που με τόση αγάπη και μεράκι ετοίμασαν οι διοργανωτές, η ’Ελληνοπαλαιστινιακή Φιλία’’ και οι ‘’Ευρωπαίοι για τα Ιεροσόλυμα’’, οφείλουμε πρώτα και πάνω από όλα να συγχαρούμε ολόκληρο τον Αραβικό κόσμο που επέλεξε για το 2009 την Ιερουσαλήμ ως Πρωτεύουσα του Αραβικού Πολιτισμού.
Την Ιερουσαλήμ, μια πόλη Σύμβολο στους αιώνες και σημείο συνάντησης εθνών, πολιτισμών και θρησκειών, πόλη του Παγκόσμιου Πολιτισμού και χώρος της παγκόσμιας κληρονομιάς.Τούτη την ώρα όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αδελφούς μας τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά και δίνουν ένα δίκαιο και δυναμικό αγώνα για τη δικαίωσή τους, που ζουν ως πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα, ή είναι αποκλεισμένοι στην μαρτυρική Γάζα, ή είναι εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό χωρίς δικαίωμα να επιστρέψουν στην Πατρίδα τους.Τι θα πούμε σ’ αυτά τα παιδιά που τρέχουν ανάμεσά μας, όταν μας ρωτήσουν: ‘’ποια είναι η Πατρίδα μας;’’...
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: