Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009

Μια ακόμη ήττα για τις ΗΠΑ! Στην Ονδούρα τα κοινωνικά κινήματα βγήκαν στους δρόμους και οι δικτατορίσκοι απομακρύνονται!

Τα κοινωνικά κινήματα, η λαϊκή αντίδραση υποχρεώνουν τους στρατιωτικούς σε άτακτη υποχώρηση!
Αύριο τα 8 εκατομμύρια πολιτών της Ονδούρας ψηφίζουν για Συνταγματική Συνέλευση, παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Από τους επίσημους οργανισμούς μόνον ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Manuel D’Escoto, καταδίκασε, έστω με μια απλή δήλωση το πραξικόπημα: «καταδικάζουμε το πραξικόπημα στην Ονδούρα, εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Manuel Zelaya…». Η Ευρωπαϊκή Ένωση σιώπησε για μια ακόμη φορά, υποκύπτοντας δουλικά στις ΗΠΑ. Κι όμως, τα κινήματα των πολιτών έκανε τους καραβανάδες να επιστρέψουν στα λαγούμια τους, αναμένοντας καλύτερες μέρες και καλύτερη οργάνωση από τ’ αφεντικά τους (ΗΠΑ), για να σώσουν την Ονδούρα από τον «κομμουνιστικό κίνδυνο».
Την πιο κρίσιμη ώρα ο πρόεδρος της Ονδούρα βγήκε στους δρόμους και μίλησε στο λαό. Τα κοινωνικά κινήματα κατάλαβαν στρατόπεδα και το Γενικό Επιτελείο της Αεροπορίας. Η αστυνομία ανέλαβε να σταλούν στα εκλογικά τμήματα τα ψηφοδέλτια, μιας και αυτό το «έργο» ήταν αρμοδιότητα του στρατού. (φωτογραφία)
Συγκλονιστικές ειδήσεις, που δυστυχώς αποκρύβουν τα ΜΜΕ για μια ακόμη φορά.
Η αντιπολίτευση στην Ονδούρα, μετά την αποτυχία των στρατιωτικών να επιβάλλουν την «τάξη» αποτρέποντας τις εκλογές, απαιτεί την παραίτηση του εκλεγμένου προέδρου Manuel Zelaya, για λόγους υγείας!
Διατυμπανίζουν: «Ο Manuel Zelaya είναι τρελός και πρέπει να παραιτηθεί».
Ίσως είναι τρελός. Αλλά η αλλαγή και ο αγώνας εναντίον της αποικιοκρατίας έχει ανάγκη τέτοιους τρελούς. Τρελούς που αρνούνται να λένε συνεχώς και αδιάλειπτα yes sir!
Οι λατινοαμερικάνοι ηγέτες, με μπροστάρη τον Hugo Chávez και την Κούβα, στάθηκαν αλληλέγγυοι στον Manuel Zelaya και δεν περίμεναν τις εξελίξεις…
Άλλη μια γνωστή ψυχολογική επιχείρηση της Cia, που χρησιμοποιούν και εναντίον του Chávez. Μια ήττα για τον Barack Hussein Obama II, που δεν κατάλαβε ΤΙΠΟΤΑ από τη Διάσκεψη του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, που δεν διάβασε το βιβλίο που του δώρισε ο Hugo Chávez.
Στη δημοκρατική Ευρώπη, αυτές οι συγκλονιστικές ειδήσεις φθάνουν από τα blogs, που ξεφεύγουν από το φίλτρο των ευρωπαίων πολιτικών ηγετών…
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: