Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα το πραξικόπημα στην Ονδούρα. Το ΠΑΣΟΚ;

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ονδούρα
Αθήνα, 29 Ιουνίου 2009
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα το πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του Προέδρου Jose Manuel Zelayα στην Ονδούρα καθώς και τον βίαιο εξορισμό του από τη χώρα, απαιτώντας την επιστροφή της Δημοκρατίας και της Συνταγματικής νομιμότητας στην πολύπαθη αυτή χώρα της Κεντρικής Αμερικής.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλα τα δημοκρατικά κράτη, οργανώσεις και κινήματα στο διεθνές επίπεδο και καλούμε τη διεθνή κοινότητα να δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα καταδικάσει και δεν θα αναγνωρίσει την όποια «κυβέρνηση» ανδρείκελων προκύψει από την διασάλευση της Δημοκρατίας.
Απαιτούμε την άμεση επιστροφή του Προέδρου Zelaya στην Ονδούρα και στο Προεδρικό του αξίωμα.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τους πραξικοπηματίες και τον αυτονόητο σεβασμό της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας.
Καλούμε τους διεθνείς θεσμούς και οργανώσεις, τις προοδευτικές πολιτικές Νεολαίες της Ελλάδας και διεθνώς, πέραν της καταδίκης, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε ότι θα αναλάβουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι αναγκαία για την ανάδειξη του πραξικοπήματος, που θυμίζει αλήστου μνήμης γεγονότα της εποχής των «μπανανιών» στην Κεντρική και Λατινική Αμερική.Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, πιστή στις αρχές και τις αξίες της, πιστεύει ότι η Δημοκρατία είναι ο μόνος δρόμος για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση, την προσωπική και συλλογική ευημερία και την Πρόοδο.
* Άσχετο
Τόσο σε πολιτικούς αναλυτές, δημοσιογράφους, αλλά πολύ περισσότερο σε απλούς πολίτες, συζητιέται η πλήρης απουσία του ΠΑΣΟΚ από ένα τέτοιο σημαντικό διεθνές γεγονός.
Κύκλοι του Ε. Βενιζέλου (αλλά και κύκλοι του κ. Λοβέρδο, σκιώδη υπουργό Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ ), επισημαίνουν ότι σε ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός, που ανατρέπει την παγκόσμια διεθνή νομιμότητα, όφειλε να εκφράσει θέση ο πρόεδρους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι όχι στέλεχος του κινήματος.
Κύκλοι του ΓΑΠ, επιρρίπτουν την ευθύνη στον κ. Λοβέρδο, που λόγω απουσίας του κ. Παπανδρέου στο εξωτερικό, όφειλε να διακόψει τις όποιες ασχολίες του και “διακοπές”.
Η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν υπήρχε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής το κίνημα θα μπορούσε να ενταχθεί στην ίδια ομάδα με τη Ν.Δ. στο ευρωκοινοβούλιο…
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

the Bloopers Team είπε...

...μα είναι δυνατόν να πρέπει να καταδικαστεί ένα... πραξικόπημα;

Ολα τα πραξικοπήματα, από όπου κι αν γίνονται, συνιστούν περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης (όποια κι αν είναι) και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατίας, των πολιτικών αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν ξέρω τι είναι η εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά ΟΤΙ κι αν είναι, αυτό ψήφισε ο λαός. Κανείς δεν έχει δικαίωμα "εθνοχεστηρίου", κανείς δεν έχει δικαίωμα βίαιας επιβολής με τα όπλα.

Τα όπλα αυτά, τα αγόρασε και τα πλήρωσε με ιδρώτα και αίμα, αυτός ο λαός που τώρα στρέφονται εναντίον του.

Αν τα συμφέροντα μιας χώρας θίγονται από τις επιλογές μιας νόμιμης κυβέρνησης άλλης χώρας, υπάρχουν ως μέθοδοι διαπραγμάτευσης και η διπλωματία και το εμπόριο.

Την καληνύχτα μου στο ΠΑΣΟΚ. Όνειρα γλυκά...