Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

Λάβαμε, δημοσιοποιούμε και ΑΠΑΝΤΑΜΕ!

Σύντροφοι της "Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο", μαζί με μαχητή της Χαμάς (στρατιώτη της νόμιμα εκλεγμένης και δημοκρατικής κυβέρνησης της Γάζας

Λάβαμε, με αφορμή την ανάρτησή μας: Δημοσιογραφική ΑΠΑΤΗ στην “Ελευθεροτυπία”! Τουλάχιστον, η έγκριτη εφημερίδα οφείλει μία απάντηση: παγίδευτηκε ή είναι στο «κόλπο»; και δημοσιοποιούμε χωρίς καμία παρέμβαση, λεκτική, συντακτική και ορθογραφική:
Προς τον υπεύθυνο του Blog
Επειδή στο Blog σας δημοσιεύτηκαν ισχυρισμοί εξόχως συκοφαντικοί και ανακριβείς για το άτομό μου, οι οποίοι βλέπτουν άμεσα την τιμή και υπόληψή μου ως ενεργού δημοσιογράφου επι μία εικοσαετία, επιπλέον δε τροφοτεί και άλλα Blogs με περιεχόμενα δυσφημιστικά και υβριστικά για το άτομό μου.
Επειδή ειδικότερα:
-Παρουσιάζετε τα δημοσιεύματά μου για την Γάζα και την συνέντευξη σε εμένα απο μαχητή της Χαμάς -όχι ως αποτέλεσμα ενδελεχούς επιτόπιας έρευνας και ρεπορτάζ αλλά ως αποτέλεσμα απάτης, ότι δήθεν δεν μετέβην καθόλου στη Γάζα σας ενημερώνω ότι:Εχω σφαργισμένη βίζα εισόδου-εξόδου για το ταξίδι μου στη Γάζα μαζί με μέλη του "Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης" και τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες (μεταξύ των όποίων τον γιατρό-μεταφραστή αραβικής καταγωγής) που ήταν παρόντες σε όλη την διάρκεια του ρεπορτάζ και ασφαλώς στη συγκεκριμένη συνέντευξη του μαχητή. Επίσης υπάρχει σειρά πολυάριθμων φωτογραφιών με τον συγκεκριμένο αλλά και άλλους μαχητές της Χαμάς απο την διάρκεια του ταξιδιού μου.
-Ακόμα περισσότερο με παρουσιάζετε ως ....πράκτορα της Μοσάντ την ίδια στιγμή που απο τα δημσοιεύματά μου προκύπτει αβίαστα το γνήσιο ενδιαφέρον και η αγωνία μου για την χειμαζόμενο παλαιστινιακό λαό. Αυτή η "θέση" σας είναι εξόχως υβριστική για εμένα ως ενεργή πολιτικά και κοινωνικά πολίτη και επαγγελματία και αυτή καθ'αυτή εξυπηρετεί άγνωστα σε εμένα συμφέροντα και σκοπιμότητες.
Για τους λόγους αυτούς Σας ζητώ να ανακαλέσετε δημόσια και να ζητήσετε συγνώμη για τα δημοσιεύματα του Blogs σας.
Σας ζητώ να κατονομάσετε τις "πηγές" σας.
Επιφυλάσσομαι σε αντίθετη περίπτωση να στραφώ εναντίον σας ζητώντας ποινικές, αστικές, και πειθαρχικές ευθύνες σας και την παραδειγματική τιμωρία σας.
Αθήνα 11-2-2009
Η απάντησή μας

Η επιστολή σας, για την ταμπακιέρα ουδέν αναφέρει… κι εμείς αναζητούμε την αλήθεια για την ταμπακιέρα αναμένοντας απαντήσεις, που δυστυχώς δεν έχουμε.
Πριν αναφερθούμε σε συγκεκριμένα ζητήματα οφείλουμε να σχολιάσουμε την απάντησή σας:
- «…ότι δήθεν δεν μετέβην καθόλου στη Γάζα σας ενημερώνω ότι:Εχω σφαργισμένη βίζα εισόδου-εξόδου για το ταξίδι μου στη Γάζα…»
Δεν γράψαμε κατηγορηματικά ότι δεν πήγατε στη Γάζα – μπορεί και να πήγατε -, άλλωστε δεν αποτελεί προνόμιο κάποιων να επισκεφθούν μια δημοκρατική χώρα με δημοκρατική και εκλεγμένη κυβέρνηση, απλώς αναρωτηθήκαμε γιατί η πραγματικότητα που περιγράφετε δεν συνάδει με την επικρατούσα.
- «…αυτόπτες μάρτυρες (μεταξύ των όποίων τον γιατρό-μεταφραστή αραβικής καταγωγής) που ήταν παρόντες σε όλη την διάρκεια του ρεπορτάζ και ασφαλώς στη συγκεκριμένη συνέντευξη του μαχητή…»
Αν κατανοούμε την επιστολή σας, επιμένετε ότι βρεθήκατε με «μαχητή της Χαμάς» ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
- «…Ακόμα περισσότερο με παρουσιάζετε ως ....πράκτορα της Μοσάντ την ίδια στιγμή που απο τα δημσοιεύματά μου προκύπτει αβίαστα το γνήσιο ενδιαφέρον και η αγωνία μου για την χειμαζόμενο παλαιστινιακό λαό…»
Αν διαβάσατε καλά, οι βασικές «δικαιολογίες» των ναζιστικών ισραηλινών γουρουνιών για τις δολοφονίες αθώων πολιτών και παιδιών, επαναλαμβανόταν επακριβώς σε σημεία της «συνέντευξής» σας, μάλιστα με την ίδια διατύπωση της Μοσάντ.
Αν σας διέφυγε στην ανάγνωση το επαναλαμβάνουμε: «Συμπτωματικά πρόκειται για μια επανάληψη των όσων έχει κατά καιρούς δηλώσει η υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, η Μοσάντ και όλο το ναζιστικό σκυλολόι του σιωνιστικού καθεστώτος, για να δικαιολογήσουν τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων και σχολείων».
Τώρα ας μιλήσουμε για την ταμπακιέρα!

1. «Γενικό Νοσοκομείο της παλαιστινιακής πόλης Ράφα»ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Υπάρχουν μόνον δύο (2) νοσοκομεία στην πόλη που αναφέρεστε:
α). Το νοσοκομείο «Γιουσιφ Αντζαρ» με 240 κλίνες και με μία πτέρυγά του που έχει την ονομασία «Γιώργος Παπανδρέου», γιατί εκεί χειρούργησαν γιατροί του ΠΑΣΟΚ (μεταξύ τους ένας βουλευτής κι ένας πρώην)
β). Το «Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο» με 350 κλίνες
Στα νοσοκομεία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η είσοδος ενόπλων!
Οι πρόεδροι του νοσοκομείου και οι γιατροί έχουν την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη για την είσοδο και φιλοξενία επισκεπτών-ακτιβιστών που στη διάρκεια των βομβαρδισμών προσέφεραν βοήθεια.
Ακόμη κι αν ένας ένοπλος προσπαθούσε, ή προσπαθεί να εισέλθει τώρα στα νοσοκομεία, δεν επιτρέπεται!

Εσείς σε ποιο από τα δύο (2) νοσοκομεία – μιας και δεν υπάρχει «Γενικό Νοσοκομείο της παλαιστινιακής πόλης Ράφα» όπως επικαλείστε, κατορθώσατε να παραβιάσετε κανόνες ασφαλείας; Μήπως έχετε και «μάρτυρες» που διαψεύδουν τους προέδρους, τους γιατρούς και το προσωπικό τους;
2. Μιλάτε για «μαχητές της Χαμάς» ωσάν να πρόκειται για αντάρτες. Οι μαχητές της Χαμάς δεν είναι κάποια περίεργα, εξωγήινα όντα ή σώμα ατάκτων. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιώτες και αξιωματικοί της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης στη Λωρίδα της Γάζας και ως εκ τούτω λαμβάνουν άδεια, ή και εντολές για να δώσουν συνεντεύξεις (όπως και στην πατρίδα μας και σ’ όλο τον κόσμο).
Συνεπώς, πανεύκολα μπορούμε να διαπιστώσουμε αν ο συνεντευξιαζόμενος/οι ανήκουν στους μαχητές της Χαμάς. Αν τόσο το επιθυμείτε και είστε βέβαιη, εμείς εδώ είμαστε!
Το να φωτογραφηθεί κάποιος με πραγματικό μαχητή της Χαμάς, δεν αποτελεί αξιοπερίεργο, ή συνταρακτικό γεγονός. Για του λόγου το αληθές, αρκεί να δείτε τους συντρόφους της «
Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο», δίπλα σε στρατιώτη (μαχητή της Χαμάς), της νόμιμης κυβέρνησης, χωρίς υπερβολές, κομπασμούς, ή υπονοούμενα…
Ξέρετε, κι εδώ οι τουρίστες φωτογραφίζονται με τους τσολιάδες στο Σύνταγμα, ή με στρατιώτες μας σε κάποιο νησί.
3. Πίνατε κρασί συνεντευξιαζόμενη με τον «μαχητή». Δεν ρωτάμε που βρήκατε το κρασί στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας, γιατί ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει πάει στη Γάζα γνωρίζει ότι είναι απαγορευμένο είδος.
Πως κατορθώσατε να περάσετε εσείς το κρασί από τους ενδελεχείς ελέγχους των Αιγυπτίων; Ξέρετε, ότι ούτε γάλα και νερό δεν επιτρέπουν να περάσει;
Το κρασί μέσα στο νοσοκομείο της Γάζας, που αν καταλάβαμε καλά μας λέτε ότι σας φιλοξένησαν, το είχατε για να προκαλέσετε τους οικοδεσπότες σας ως φιλοξενούμενη, ή για προσωπική σας χαλάρωση; Και σας το επέτρεψαν;
4. Ο «μαχητής της Χαμάς», ο υπάλληλος με μισθό στρατιώτης της κυβέρνησης, σας είπε ότι είναι έμπορος ή ασκέρι και δεν τον ρωτήσατε, δεν θεωρήσατε «περίεργο» ως δημοσιογράφος (αν υποθέσουμε ότι ήταν στρατιώτης και συνεντευξιάστηκε μαζί σας, ενώ μέσα σε νοσοκομείο πίνατε το κρασί σας και καπνίζατε), ότι αγοράζει τις σφαίρες του;

Ξέρετε, στους στρατιώτες τις σφαίρες και άλλο στρατιωτικό υλικό το παραδίδουν οι κυβερνήσεις, δεν τις αγοράζουν οι ίδιοι.
Ξέρετε, συμπτωματικά πάντα, μόνον η Μοσάντ μιλάει για παράνομο εμπόριο όπλων και ο συνεντευξιαζόμενος μαζί σας «μαχητής της Χαμάς!
Τι έχετε να πείτε;

3. Γράφετε «…Πριν από 3 χρόνια επικρατούσαν οι συμμορίες που στήριξε η Χαμάς με την Παλαιστινιακή Αρχή. Η περιοχή ήταν ξέφραγο αμπέλι. Τους άρεσε μια γυναίκα, την απήγαγαν…»
Συμπτωματικά πάντα, αυτά περιγράφουν τα φυλλάδια της Μοσάντ. Πως γίνεται να σας τα λέει μαχητής της Χαμάς; Κι εσείς δεν αναρωτηθήκατε, ή δεν ρωτήσατε πως γίνεται ένας μαχητής της Χαμάς να συκοφαντεί την οργάνωσή του;
Λοιπόν, ένα μαχητής της Χαμάς σας λέει ότι η Χαμάς – εδώ έντεχνα βάζει στο ίδιο σακί όλους, και τον Αμπάς, τους «τρομοκράτες» Παλαιστίνιους -, που αρπάζουν γυναίκες;
Στρατιώτης κατηγορεί το στρατιωτικό σώμα που υπηρετεί και πληρώνει τον μισθό του.
Μαχητής της Χαμάς κατηγορεί την Χαμάς.
Εμάς μας βρωμάει ΠΟΛΥ, εσάς με την πολύχρονη δημοσιογραφική σας εμπειρία;

Ίσως θα πρέπει να δείτε καλύτερα το ρεπορτάζ-συνέντευξή σας, αντί να μας δηλώνετε ότι θα στραφείτε εναντίον μας «ζητώντας ποινικές, αστικές, και πειθαρχικές ευθύνες σας και την παραδειγματική τιμωρία σας».
Εμείς είμαστε εδώ και σίγουροι, με αποδείξεις και στοιχεία (τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τη μαρτυρική Γάζα) και αναμένουμε με ενδιαφέρον…
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

8 σχόλια:

nasosgr είπε...

Νίκο η απάντηση η δική μου είναι εδώ :

Απάντηση του "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ" για την καταγγελία του Blog sibilla

Νάσος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί,
Αδιάβαστοι ή κρατάτε τα χαρτιά και τα βγάζετε ένα ένα;
Εσείς έχετε αναρτήσει ένα post (http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/02/blog-post_7999.html), όπου ιταλικό άρθρο έχει το ίδιο «πνεύμα» με αυτό της Ελληνίδας δημοσιογράφου…
Και δείτε με κάποιον που γνωρίζει εβραϊκά πως έχουν θεοποιήσει το άρθρο της στο Ισραήλ

Ανώνυμος είπε...

Είδατε τα σκούρα και αλλάξατε ρότα παιδάκια;;;
Τώρα δεν αμφισβητείτε ότι η Γεωργία πήγε στη Γάζα, ε;;;
Απλώς μόνο αναπαρήγαγε την προπαγάνδα των "ισραηλινών, ναζιστικών γουρουνιών", ε;;;
Και η ανωνυμία της λασπολογίας, ανωνυμία.
Μέχρι όμως να σας έρθει η απανταχούσα, παλιοφασιστάκια!
Και μόνο για τον αντισημιτισμό σας, θα φάτε καλά, παλιοακροδεξιοί!

Ανώνυμος είπε...

Η Δάμα αναφέρεται σε μάρτυρες της πιστότητας του ρεπορτάζ της.
Θεωρώ ότι ένας τουλάχιστον από αυτούς που είναι "μέλη του καραβανιού αλληλεγγύης", επώνυμοι δηλαδή, πρέπει να βγει και να τοποθετηθεί.
Σε αυτήν την περίπτωση το πρόβλημα το έχετε εσείς.
Αλήθεια, η δημοσιογράφος δεν συνοδευόταν από φωτογράφο της εφημερίδας;
Αυτός τι λέει;

Ανώνυμος είπε...

Είναι κρίμα, μια εφημερίδα που έχει τόσα στελέχη που γνωρίζουν καλά το Παλαιστινιακό (Βουλέλης, Βαγενά, Κατζηλάκης και άλλοι) να λοιδωρείται εξαιτίας μίας άχρηστης (αν όχι κάτι χειρότερο)

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω ούτε την κυρία Δάμα, ούτε τη "Σίβυλλα". Από Ελευθεροτυπία διαβάζω μόνο Στάθη και Τριάντη και το ιστολόγιο της "Σίβυλλας" το επισκέπτομαι σπάνια.
Δεν γνωρίζω επίσης πρόσωπα και πράγματα, δεν είμαι καλός στα κατασκοπικά-πρακτορικά-προβοκατόρικα και δεν θα πάρω θέση (αν και έχω κατασταλαγμένη άποψη) για τον πόλεμο Ισραηλινών-Παλαιστινίων.

Θα επιχειρήσω μία και μόνη λογική προσέγγιση.

Όποιος κι αν ήταν ο λόγος (θα μπορούσα να φανταστώ και λιγότερο "σκοτεινούς", όπως ατυχή μετάφραση, δεδομένης της μεγάλης δυσκολίας ακριβούς απόδοσης μιας γλώσσας σε άλλη, ιδιαίτερα πολύπλοκων γλωσσών, όπως η αραβική και η ελληνική και μάλιστα σε φορτισμένες στιγμές πολέμου), αν ο στόχος της κυρίας Δάμα ήταν να βοηθήσει τους Παλαιστινίους, δείχνοντας έμπρακτα "το γνήσιο ενδιαφέρον της και την αγωνία της για το χειμαζόμενο παλαιστινιακό λαό", τότε ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ!

Μεγαλύτερη δυσφήμηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Διάβασε το άρθρο πριν τη δημοσίευση; Προσωπικώς, αν ήθελα να βοηθήσω κάποιο λαό και διαπίστωνα ότι οι ένοπλοί του κυκλοφορούν αρματωμένοι μέσα σε νοσοκομεία, οι αρχές στα νοσοκομεία του μού επέτρεπαν να προσφέρω αλκοόλ και καπνό εντός αυτών και οι στρατιώτες του μιλούσαν ανενδοίαστα για συμμορίες και απαγωγές γυναικών, έστω και προ τριετίας, θα τα έκρυβα επιμελώς!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ήταν καλύτερα η κ. Δάμα να μην έριχνε λάδι σε φωτιά, αν είναι υπέρ της παλαιστινιακής αντίστασης;
Δεν είναι καλύτερα η κυρία Δάμα να εξέφραζε τη λύπη της για την κακή σύνταξη και διατύπωση, αντί να απειλεί με μηνύσεις;
Και παιδί Δημοτικού καταλαβαίνει – πέρα από αν είναι αλήθεια όσα γράφει – ότι είναι ένα περίεργο και δυσνόητο άρθρο;
Αντιφάσεις, αντιθέσεις, συμπτώσεις ταύτισης με την ισραηλινή προπαγάνδα, φράσεις χωρίς νόημα…
Τώρα, κάθε επίθεση και απειλή, όπως και με το λαό της Παλαιστίνης, θα βρει Αντίσταση, αλλά και ίσως κατατροπωθεί, όπως την έπαθαν οι ισραηλινοί στη Γάζα.
Σκέφτεται η Δάμα, να στείλει καμία επιστολή ο διοικητής του νοσοκομείου της Γάζας και να γίνει ρόμπα;
Όλα αυτά με πρόθεση εξομάλυνσης της κατάστασης

Ανώνυμος είπε...

Έτσι κάνουν οι Δημοκράτες της "Ελευθεροτυπίας" και των λοιπών κατεστημένων ΜΜΕ.Απειλούν όποιον τους αμφισβητεί.Θέλουν να απαγορέψουν την ανωνυμία των blog για να προωθήσουν τα σχέδια των αφεντικών τους.