Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2009

Ο Vittorio Arrigoni αρνείται να εγκαταλείψει τη Γάζα

Παρασκευή 2 Γενάρη 2009, ώρα 10:52: Ιταλός εθελοντής αρνείται να εγκαταλείψει τη Γάζα.
Ο Vittorio Arrigoni, ο μοναδικός Ιταλός που παραμένει στη Λωρίδα της Γάζας και άλλοι 7 ξένοι εθελοντές της οργάνωσης International Solidarity Movement (Ism), αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν τα Παλαιστινιακά εδάφη, παρότι το Ισραήλ επιτρέπει – για σήμερα – την ελεύθερη αποχώρηση των ξένων από την Γάζα.
Ο Vittorio Arrigoni, δήλωσε: «Από εδώ δεν ξεκουμπιζόμαστε. Αντί ν’ ανοίξουν δίοδο για να φύγουμε, δεν επιτρέπουν να εισέλθουν φάρμακα της διεθνούς οργάνωσης γιατρών.
Παραμένοντας εδώ, τουλάχιστον μπορούμε να πούμε στον έξω κόσμο τι συμβαίνει, κι αυτό είναι πρόβλημα για τον ισραηλινό στρατό, που από μέρες βομβαρδίζει την περιοχή
».

- Sibilla, 1 Γενάρη 2009 (23:45) Μιλήσαμε αυτή την ώρα με τον Vittorio Arrigoni, που βρίσκεται στην βομβαρδιζόμενη κι αποκλεισμένη Γάζα!
Χθες, ο Βικ μας είχε πεί, μεταξύ άλλων:
- Vik, οι ισραηλινοί ζήτησαν από όλους τους ξένους που είναι στη Γάζα ν’ αποχωρήσουν ως την Παρασκευή…
- Ας το ξεχάσουν όλοι τους. Είμαστε Παλαιστίνιοι! 400 ξένοι, έχουμε κι έναν έλληνα μαζί μας, όλοι αποφασισμένοι να μην φύγουμε από τη Γάζα!
* Επίθεση: ο τίτλος της σημερινής “Il Manifesto”, που δημοσιεύει τις ανταποκρίσεις του Vittorio Arrigoni
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

ATHENA είπε...

ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ VIT KAI ΤΟΥΣ 7 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗς ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗς ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!