Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008

Ο νεοφασίστας Νίκος Χιδίρογλου, εκπρόσωπος του ΥΠΕΘΑ

Γεννημένος το 1969 στη Γερμανία, γιος του εμπειρογνώμονα του ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά Παύλου Χιδίρογλου και της πορτογαλίδας μεταφράστριας Μαρίας Ντε Τζέσους Φερρέιρα, «είναι στέλεχος της Ν.Δ. από το 1984» (σε ηλικία 15 ετών) και «το 2000 διετέλεσε τομεάρχης Οργανωτικού του κόμματος».

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες (στην Αγγλία) κι ως δημοσιογράφος έχει εργαστεί στην «Ακρόπολη», στο «Metrorama», στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, στο «Μακεδονία TV» και το «TV Πειραιάς», στον «Αντιφωνητή» της Κομοτηνής καθώς και σε κάποιο «Απόρρητο Δελτίο».
Αγνωστο γιατί, στα βιογραφικά του αποσιωπά τη συνεργασία του με τη χουντοβασιλική «Ελεύθερη Ωρα» του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτό δεν το ξέρει ο ιός; θέλει φάρμακο να θυμηθεί;;

Το 1955, όταν ξεκίνησε ο επικός αγώνας Ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα, από τον ΕΟΚΑ με αρχηγό τον Γεώργιο Γρίβα-Διγενή, ο παράνομος ραδιοσταθμός του ΚΚΕ στο Βουκουρέστι απεκάλυψε, από πηγές των Σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών, ότι το «ψευδώνυμο» Διγενής αντιστοιχούσε στον Συνταγματάρχη Γρίβα. Ετσι, οι 'Αγγλοι ήξεραν ποιον κυνηγούσαν!

Ανώνυμος είπε...

αφιέρωσε τις δυνάμεις του στην προπαρασκευή του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων της Κύπρου. Ηγήθηκε του αγώνα αυτού και, μετά τη λήξη του, επέστρεψε ξανά στην Αθήνα όπου του επιφυλάχτηκε αποθεωτική υποδοχή. Του απονεμήθηκε μεταξύ άλλων, αναδρομικά ο βαθμός του αντιστράτηγου, η δε Βουλή των Ελλήνων τον τίμησε για τη διεξαγωγή του αγώνα των Κυπρίων ανακηρύσσοντάς τον "άξιον της Πατρίδος" στις 18 Μάρτη του 1959. Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ' τον τίμησε με το παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Ο κάθε ένας μπορεί να έχει τις όποιες απόψεις.

Ο Ν.Χ. πάντως, συχνάζει στο ιστολόγιό μου, με το οποίο τον χωρίζει ιδεολογικό χάος, αλλά είναι ένας από τους πλέον αξιοπρεπείς και και σοβαρούς συζητητές, που τιμά τον διάλογο και τον χώρο που τον φιλοξενεί.

Συντηρητικός στις απόψεις του-με την καθαρά Πολιτική έννοια- είναι. Ε και;

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί γενικώς περί νεοφασιστα μου μοιάζουν εξαιρετικά επιπόλαιοι και "εύκολοι".

Βέβαια, γενικώς στην Ελλάδα, όλοι, δεξιά κι αριστερά μοιράζουν κοσμητικά επίθετα και ταμπέλες εξοστρακίζοντας επίμονο τον πολιτικό διάλογο...

Ανώνυμος είπε...

Είσαι καλόπιστα ανεκτικός Πήττα, όσοι σε διαβάζουμε το ξέρουμε αυτό. Από μια πλευρά καλά κάνεις αφού έτσι και αλλιώς οι δικέσ ου θέσεις είναι γνωστές και αμετακίνητες. Ο Χιδίρογλου όντως στο βλογ σου βγαίνει πολιτισμένα και σχεδόν διαλεκτικά. Ωστόσο αν πέσει στα χέρια σου το βιβλιαράκι του "όχι στην παλιά πόλη" πέρα από το ότι είναι επιπέδου σχολικής έκθεσης κακού μαθητή της πρώτης γυμνασίου, η ιδεολογία και οι απόψεις που περνά είναι πιο μαύρες από το πιο πυκνό σκοτάδι. Ο τύπος είναι καραβαμένος φασίστας και είναι για τις θέσεις του ακόμα και η Νουδούλα είναι αριστερά. Γιατί μένει;

Φράγκα, θέση κλπ. Αναρωτιέμαι μόνο αν η γυναίκα του είναι η γνωστή αστρολόγος "Αντιγόνη Στάμου" ή είναι συνωνυμία.

Αλλιώς θα έχει πολύ γέλιο το σούργελο.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι κι αλλιώς είναι γελοίος.

Για να είμαστε δίκαιοι, ωστόσο, το επώνυμο "Στάμου" είναι πολύ διαδεδομένο και μάλλον δεν πρόκειται για την ίδια κυρία.

Πάντως η περιγραφή του ιού έχει ταράξει κάποιους φιλελεύθερους που μπήκαν σε πολιτικό γάμο... συμφέροντος, και ούτως ή άλλως ένιωθαν περιθωριοποιημένοι εδώ και καιρό (δεν μιλάω για την απολιτίκ δυναστεία μητσοτάκη βέβαια).

Υπήρξαν αγριεμένες αντιδράσεις από ορισμένους δεξιούς (γράμματα, τηλέφωνα σε πολιτικά γραφεία κλπ). Και μάλιστα ψηφοφόρους, όχι κομματικούς.

Αυτό τουλάχιστον το βρίσκω αισιόδοξο.