Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008

Οκτώβριος 1940. Η επίθεση εναντίον τής Ελλάδας

Επειδή φαντάζομαι πολλοί θα έχετε αρχίσει να πονοκεφαλιάζετε με τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου, έχουμε να σας προτείνουμε κάτι διαφορετικό. Να επιχειρήσετε μία ανθρώπινη προσέγγιση του πολέμου. Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 7 μ.μ. στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου θα γίνει η παρουσίαση του συλλογικού έργου “Οκτώβριος 1940. Η επίθεση εναντίον της Ελλάδας όπως την είδαν οι Ιταλοί” των εκδόσεων Παπαδήμα. Η μετάφραση είναι της Ελένης Τουλούπη, σε επιμέλεια του Χαράλαμπου Μπάλτα, ενώ για το έργο θα μιλήσουν οι: Σταύρος Γαλανός, Αντιστράτηγος ε.α. «Αναμνήσεις από τον πόλεμο του 1940»,Χαράλαμπος Μπάλτας, φιλόλογος - συγγραφέας, Φανούριος Βώρος, Δρ. Φιλοσοφίας, Επίτιμος Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Νίκος Νικολούδης, Δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Δ/ντής του περιοδικού ‘Ιστορικά Θέματα’.
Έχω κι ένα φίλο Ιταλό, που μου παραπονιέται κάθε χρονιά για το τραγούδι της Σοφίας Βέμπο που χαρακτηρίζει την πατρίδα του γελοία. Ξέρετε “κορόιδο Μουσολίνι… εσύ και η πατρίδα σου η γελοία”. Τον έχει πληγώσει πολύ αυτός ο χαρακτηρισμός.
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: