Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008

Ποια είναι η «σχέση» του ΕΛΙΑΜΕΠ με τη νορβηγική Prio και το Istanbul Policy Center;

Ποια είναι η «σχέση» του ΕΛΙΑΜΕΠ
με τη νορβηγική Prio και το Istanbul Policy Center;
"Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε.

Όποιοι κι αν είναι. Όσο δυνατοί κι αν είναι"

Δώρος Λοίζου


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Κύπρος έχει Policy Center (CPC) ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Ανατολικής Μεσογείου σε συνεργασία με το Κίνημα ARI το Νοέμβριο του 2004. Η αποστολή του CPC είναι να συμβάλει στη λύση των εγχώριων και διεθνών προβλημάτων και η προώθηση της περιφερειακής και παγκόσμιας ειρήνης, μέσω της ενθάρρυνσης της συμμετοχικής δημοκρατίας, και την προώθηση του think tank της έννοιας.

Όπως τα πρώτα βήματα αυτής της αποστολής, το CPC είναι αφιερωμένο:

* Για την παραγωγή της συμμετοχικής λύσεις, που βασίζεται στη γνώση και οικουμενικές αξίες, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Βόρεια Κύπρος στην εγχώρια αγορά όσο και στο διεθνή στίβο?
* Για τον καθορισμό στρατηγικών στον τομέα της οικονομίας, της πολιτικής, διεθνών σχέσεων, παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού, με στόχο τον εμπλουτισμό του σε μια ευημερούσα, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία στη Βόρεια Κύπρο?
* Να παρέχει ένα νέο όραμα για την Κύπρο, σύμφωνα με τις βασικές αρχές που συμφωνήθηκαν από τον διεθνή κοινότητα, όπως η πολιτική ισότητα και το σεβασμό του διακριτικού ταυτότητες των δύο λαών στην Κύπρο?
* Για την παραγωγή λευκών βιβλίων μηχανικής για να παρέχει λύσεις για τα συγκεκριμένα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα της Βόρειας Κύπρου και να συγχρονιστεί με την παγκοσμιοποίηση?
* Να συμβάλλει στην κοινωνική, πολιτιστική, βιομηχανική και τεχνολογική της αλληλεπίδρασης της Βόρειας Κύπρου με τις διάφορες περιφερειακές και παγκόσμιες οντότητες, κυρίως της ΕΕ, των ΗΠΑ και τις χώρες της Μέση Ανατολή?
* Να γίνουμε μια ομάδα πίεσης δεσμευτεί για την εισαγωγή των ανησυχιών του Τουρκοκυπριακού λαού στις παγκόσμιες εξωτερική πολιτική και την παγκόσμια κοινή γνώμη?
* Για να εμπλέκονται σε προωθούν την αυξημένη κατανόηση και την περαιτέρω ανάπτυξη το πολύπλευρο σχέσεων μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων.

ellinorthodoxos είπε...

Κύπρος=Ελλάδα.Αυτή η μεγάλη αλήθεια φαίνεται οτι ενοχλεί πολύ τους μεγαλοεχθρούς της πατρίδος μας.Κίσσινγκερ=618=6+1+8=15=1+5=6

χίμπριου φορέίν μινιστερ=2760=2+7+6+0=15=1+5=6

ιθύνων δια την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο=6135=6+1+3+5=15=1+5=6
και...
Ο νοών νοείτω

http://ellinorthodoxosxr.blogspot.com
ellinorthodoxosxr@yahoo.gr

Ευχαριστώ
Και πάλι
Ο νοών νοείτω

Ανώνυμος είπε...

Το cpc (που αναφερετε στο πρωτο σχολιο) ειναι των τουρκων και βρισκετε στην κατεχομενη Κυπρο. Δεν εχει καμια σχεση με τους Ελληνες της Κυπρου και η πραγματικη αποστολη του ειναι η νομιμοποιηση της κατοχης.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΡΟΜΕΡΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

Φανούλα Αργυρού είπε...

Τώρα έχω προσέξει ότι κάποιος έχει προβάλει τον ισχυρισμό ότι η Κύπρος έχει Cyprus Policy Center. Αυτό το κέντρο είναι όντως ΤΟΥΡΚΙΚΟ, εδρεύει στην κατεχόμενη Κύπρο, καμία απολύτως σχέση έχει με τους ΄Ελληνες της Κύπρου αλλά σχετίζεται άμεσα με το τουρκικό κατεστημένο και προωθεί την τουρκική πολιτική. Σ΄αυτό αναφέρθηκα σε ομιλία μου στην Κύπρο, σε σεμινάριο στην Λευκωσία. Σύμβουλοι του λεγόμενου Κυπριακού Κέντρου Πολιτικής (όταν έκανα την ομιλία μου 1.12.2007)ήταν ο Ιλτερ Τουρμέν, πρώην υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Ερκούν Ολκουν, πρώην ψευτουφυπουργός στα κατεχόμενα, ο Οζντέμ Σανπέρκ, πρώην υφυπουργός του υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Κεμάλ Κοπρουλού, μέλος του διοικητικού του Κινήματος ΑΡΙ και ο Κεμάλ Ντερβίς.